Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye'den Paris'e ilk tepki: Biz demiÅŸtik

Suriye rejimi, Paris'teki salıdırıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bölgeyi etkileyen terörün desteklenmesinin tehlikeleri ve bir gün onu destekleyenleri de hedef alabileceği konusunda uyarıda bulunmuştuk" dedi



Suriye DışiÅŸleri Bakanlığı, Fransa'da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bölgeyi etkileyen terörün desteklenmesinin tehlikeleri ve bir gün onu destekleyenleri de hedef alabileceÄŸi konusunda uyarıda bulunmuÅŸtuk" denildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan bakanlığın açıklamasında, "Terör saldırısını ÅŸiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve meslektaÅŸlarına taziyelerimizi iletiyoruz" denildi.

Saldırının güven ve istikrarı hedef aldığı dile getirilen açıklamada, "Tekfirciler tarafından gerçekleÅŸtirilen bu terörist saldırının dünyanın dört bir tarafında güven ve istikrarı hedef aldığında ÅŸüphe yok. Terörün ortadan kaldırılması için ciddi politikalara ihtiyaç duyuluyor. Suriye, özellikle kendisini ve bölgeyi etkileyen terörün desteklenmesinin tehlikeleri ve bir gün onu destekleyenleri de hedef alabileceÄŸi konusunda defaatle uyarılarda bulunmuÅŸtu" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Suriye'de akan kanların ve Avrupa'da meydana gelen ÅŸiddet olayları ile tehditlerin sorumluluÄŸunun Avrupalı siyasetçilerin dar görüÅŸlülüÄŸünden" kaynaklandığı savunuldu.

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine dün düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kiÅŸi yaÅŸamını yitirmiÅŸti. Saldırıya dünyanın bir çok ülkesinden tepki yaÄŸmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.