Sosyal Medya

Güncel

Tape tartışması

CHP'li Atilla Kart TBMM Başkanlığı'na, "tapelerin imhasını durdurun" başvurusu yaptı. Soruşturma Komisyonu'nun Başkanı Hakkı Köylü ise, tapelerin imhası konusunda 'Herkes birşey konuşuyor. Benim dışımda ne yapacağımı bilen yok. Ne yapacağımı herkes görecek' diye konuştu.



TBMM’de 4 bakan hakkındaki iddialarla ilgili ‘savcılık’ görevi yapan SoruÅŸturma Komisyonu’nun BaÅŸkanı AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü telefonda Al Jazeera’nin sorularını yanıtladı.

Köylü, komisyonun 4 bakan hakkında 'Yüce Divan’a gönderilmelerine gerek yok' kararının ardından tartışılan tapelerin imhası konusunda açıklamalarda bulundu. "Ne yapacağımı benim dışında bilen yok" diyen Hakkı Köylü ‘Tekrar söylüyorum söz konusu olan ÅŸey bakanların çocukları ile ilgili yaptığı görüÅŸmelerden bahsediyorum. Bunlar hukuka aykırıdır. Ne yapacağımı da herkes görecek." dedi.

Bunun zamanlaması ile ilgili bir karar olup olmadığı sorusuna ise Köylü; "Åžu an herkes bir ÅŸeyler söylüyor. Ortada bir zaman tahdidi yok. Rapor yarın sunulacak . Olunca görürsünüz" yanıtını verdi.

Kart, TBMM Başkanlığına başvurdu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dört eski Bakan hakkındaki SoruÅŸturma Komisyonu'nun tapeleri imha etmesi kararına karşı olaya müdahil olması ve bu giriÅŸimin engellemesi talebiyle TBMM BaÅŸkanlığı'na baÅŸvuruda bulundu.

Kart, TBMM BaÅŸkanlığı'na sunduÄŸu yazılı baÅŸvuruda, BaÅŸkanlığın tarihi bir görev ve sorumluluk ile karşı karşıya olduÄŸunu belirterek, "TBMM BaÅŸkanlığı'nın suçların ve suçluların himaye edileceÄŸi bir makam olması kabul ve tasavvur olunamaz" dedi

Arınç: Son hüküm Genel Kurul’da

BaÅŸbakan Yardımcısı Bülent Arınç ÇarÅŸamba günü katıldığı bir açılışta gazetecilerin tapelerin imhası ile ilgili sorularını cevapladı. Arınç, "SoruÅŸturma Komisyonu 4 aylık çalışmasını yaptı. Onlarda yaptıkları oylamada Yüce Divan'a sevkine gerek görülmediÄŸi ÅŸeklinde bir karar verdiler. Karar ara karardır. Esas Genel Kurul'a geldiÄŸinde milletvekillerinin vereceÄŸi karar bu konuda son hüküm niteliÄŸinde olacak” dedi:

"Burada tape dediÄŸimiz konuÅŸmaların delil olarak kabul edilip edilmeyeceÄŸi konusu var. Yargıtay’ın kararlarında da izinsiz dinlenmiÅŸ olan ÅŸahıslara yönelik dinleme ses kayıtlarının delil olmayacağı karara baÄŸlanmıştır. Delil mahiyetinde sayılmayan ve delil olarak da kabul edilmeyen bir dinlemenin artık mevcudiyetine gerek yoktur diye düÅŸünmüÅŸ olabilirler, bu iÅŸin özü ile ilgili deÄŸildir. Delil sayılmayan bir ÅŸeyin muhafaza edilmesi de mümkün deÄŸil, büyütülecek bir tarafı olduÄŸunu düÅŸünmüyorum."

CHP:Ä°mha suçtur

SoruÅŸturma Komisyonu’nun CHP’li üyeleri 7 Ocak’ta Meclis’te yaptıkları basın toplantısınnda, 4 eski bakanın yaptığı görüÅŸmelere iliÅŸkin tapelerin imhasının Yargıtay içtihatlarına göre suç olduÄŸunu savundu. CHP Ä°zmir Milletvekili Rıza Türmen tapelerin imhasına gerekçe olarak Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 135'nci maddesinin gösterildiÄŸini, ancak eski bakanların durumunun bu madde kapsamına girmeyeceÄŸini söyledi. Türmen bu maddenin öngördüÄŸü "tanıklıktan çekilme hakkı"nın komisyona gönderilen tapeler için geçerli olamayacağını ifade ederek, "Burada telefonun bir ucunda ÅŸüpheli bir tanık yok. Telefonun iki ucunda da ÅŸüpheli var" dedi:

"Deliller ortadan kaldırılırsa, TCK'nın 281. maddesi gereÄŸince delillerin yok edilmesi suçu iÅŸlenmiÅŸ olur. Bunun cezası 6 ayla 5 yıl arasında deÄŸiÅŸir. Kamu görevlisi ile baÄŸlantılı olarak bu suç iÅŸlenmiÅŸse yarı oranında artırılır, yani 9 ay ile 7 yıl arasında cezası deÄŸiÅŸir. Hakkı Köylü illa da bu suçu iÅŸlemek istiyorsa biz buna engel olmayız." diye konuÅŸtu..

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.