Sosyal Medya

YaÅŸam

İstanbul için son uyarı: Bu geceye dikkat

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu gece hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düşeceğini söyleyerek vatandaşları uyardı.



Yeni yıla kar yağışıyla giren ve hala etkisinde olan Ä°stanbul'da dün gece itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimi buldu.

Ä°stanbul'da dün akÅŸam saatlerinde kar yağışı etkisini artırdı. Bazı bölgelerde kuvvetli tipi ÅŸeklinde yağış görüldü. Anadolu Yakası'nda Kartal, Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Pendik, Beykoz, Kurtköy, Çekmeköy, Tuzla ve Åžile bölgelerinin yoÄŸun kar yağışının etkisi altına girerken, Avrupa Yakası'nda da Sarıyer, BayrampaÅŸa, BaÅŸakÅŸehir, Silivri, Beylikdüzü, Fatih, Büyükçekmece ve ÅžiÅŸli bölgelerinde yoÄŸun kar yağışı görüldü.

Her taraf beyaza bürünürken, özellikle ara sokaklarda araçların güçlükle ilerlediÄŸi görüldü. Hava sıcaklığı araç termometrelerinde eksi 5'i gösterdi.

BÜYÜKÅžEHÄ°R'DEN UYARI

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi de vatandaÅŸları soÄŸuk ve don olayına karşı uyardı. Belediyenin açıklamasında, "Bu gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 8 derece civarına kadar düÅŸeceÄŸi tahmin ediliyor.Ä°stanbul genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sürücülerin gizli buzlanmaya karşı dikkatli araç kullanmaları önemle duyurulur" denildi.
Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'nin verdiÄŸi bilgilere göre, dün saat 21.00 itibariyle Beykoz, Pendik, Silivri, Ömerli ve Sancaktepe'de kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.  Kar kalınlığı Çekmeköy, Sultanbeyli, Kartal ve Ümraniye'de 15 santimetre, Dragos, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy'de de 10 santimetre olarak ölçüldü. 




KAYNAK: Ajanslar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.