Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Sivillere kriptolu telefon geliyor

Bakan Fikri Işık, sivillerin de kriptolu telefon kullanmalarına imkan sunacak düzenleme yaptıklarını söyledi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin 'kriptolu telefonlara' iliÅŸkin sorularını yanıtladı. Daha önceki telefonlarda korsan yazılım saptadıklarını söyleyen Işık, "Åžifreyi tutan, saklayan yazılım koymuÅŸlar öncekinde. Hepsini temizledik, kriptonun güvenliÄŸini 3 katına çıkardık. Bu yapıyla baÄŸlantısı olanlarla, aÄŸabeylerinden aldığı talimata göre gerçekleri eÄŸip bükenlerle yollarımızı ayırdık” dedi.

Önceki telefonlarda hem kriptolu hem de kriptosuz konuÅŸma alternatifi olduÄŸunu anlatan Işık, “Artık sadece kriptolu olacak. MGK Genel Sekreteri ile görüÅŸeceÄŸiz. Kaç tane telefon talebi varsa ona göre üretip vereceÄŸiz. Bu telefonları teslim ettikten sonra rahatlıkla konuÅŸabilirler” diye konuÅŸtu.

SÄ°VÄ°LLER DE Ä°STEDÄ°

Dinlemelerden sonra bu telefonlara sivillerden de talep geldiÄŸini anlatan Işık, “TÜBÄ°TAK'ın vatandaÅŸa yönelik akıllı kriptolu telefon çaÄŸrısı var. O çaÄŸrı sonuçlandığında, vatandaşın da kullanabileceÄŸi bir kriptolu telefon olacak. 2016 haziran ayında projenin bitmesi gerekiyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.