Sosyal Medya

Güncel

Ankara'daki üniversiteye saldırı hazırlığı!

Ankara'da bir üniversiteye yapılacak saldırının bilgisine ulaşan istihbarat birimleri güvenlik güçlerini harekete geçirdi.



Afganistan Devlet BaÅŸkanı Birinci Yardımcısı ve Afganistan'daki Özbeklerin lideri konumunda olan General RaÅŸit Dostum'un, Ankara'da üniversite eÄŸitimini sürdüren oÄŸluna yönelik eylem düzenleneceÄŸi istihbaratına ulaşıldı.

Ä°stihbarat birimlerinin bu bilgiyi zaman kaybetmeden güvenlik güçleriyle paylaÅŸmasının ardından, teyakkuz durumuna geçilirken, Dostum'un oÄŸlunun etrafında koruma kalkanı oluÅŸturulduÄŸu ifade edildi.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, istihbarat birimleri, baÅŸkentte kırmızı alarma neden olan bir istihbarata ulaÅŸtı. Yurtdışı kaynaklı istihbarata göre, Afganistan Devlet BaÅŸkanı Birinci Yardımcısı RaÅŸit Dostum'un, Ankara'da bir üniversitede eÄŸitimini sürdüren oÄŸluna yönelik eylem gerçekleÅŸtirilebileceÄŸi ifade edildi. Ä°stihbarat raporuna göre, farklı yollarla Özbekistan'dan Türkiye'ye gelen yaklaşık 20 kiÅŸilik ekibin, Dostum'un oÄŸluna yönelik ses getirecek bir eylem hazırlığı içinde olduÄŸu kaydedildi. Özbekistan'dan gelen ekibin, Dostum'un oÄŸluna yönelik eylemi, bir süre önce Özbekistanlı bir albayın bir süre önce öldürülmesine misilleme eylemi olarak gerçekleÅŸtirmeyi planladığı ifade edildi. Eylemci ekibin, söz konusu albayın öldürülmesinden RaÅŸit Dostum ve ekibini sorumlu tuttuÄŸu belirtildi.

GüvenliÄŸi artırıldı

Ä°stihbarat birimleri bu bilgiyi zaman kaybetmeden güvenlik birimleriyle paylaÅŸarak gerekli önlemlerin alınması istendi. Bu kapsamda güvenlik güçlerinden ayrıca, ÅŸüpheli kiÅŸilere ve olası ekipten olabileceÄŸi deÄŸerlendirilen kiÅŸilere iliÅŸkin olarak özellikle hassasiyet gösterilmesi istendi. Ä°stihbarata özenle ağırlık verilmesi, ilave tedbirlerin alınması, ÅŸüpheli ÅŸahıs ve araçlar üzerinde hassasiyet gösterilmesi, duyarlı olunması talimatları verildi. Ä°stihbarat ve terör birimlerinin, Dostum'un oÄŸluna yönelik eylem hazırlığı içinde olduÄŸu belirlelenen, Özbekistan'dan gelen ekibin kimlik ve ayrıntılı bilgilerine ulaÅŸmaya çalıştığı öÄŸrenildi. Ä°stihbari bilgi üzerine, Dostum'un oÄŸlunun kiÅŸisel güvenliÄŸinin en üst seviyeye çıkarıldığı, eÄŸitim gördüÄŸü okul ve yaÅŸadığı alanların çevresinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı kaydedildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.