Sosyal Medya

Dünya

Tarihi camiye saldırı

Bulgaristan'ın Filibe kentindeki tarihi camiye saldırı düzenlendi. Camide çıkan yangın, kısa sürede söndürüldü. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. Saldırıya uğrayan Hüdavendigar Cami son yıllarda çeşitli ırkçı saldırıların hedefi olmuştu.



Bulgaristan’ın Filibe kentindeki Hüdavendigar Cami, bir kez daha saldırıya uÄŸradı.
Filibe Emniyet MüdürlüÄŸü'nden yapılan açıklamada, halk arasında Cumaya Cami olarak da bilinen camiyi hedef alan bir saldırganın kundaklama giriÅŸiminde bulunduÄŸu belirtildi. 
Görgü tanıkları, caminin giriÅŸine akaryakıt döken saldırganın yangını baÅŸlattıktan sonra olay yerinden kaçtığını söyledi. 
Yangının, caminin bekçisi tarafından kısa sürede söndürüldüÄŸü kaydedildi. 

Saldırgan, bir benzin istasyonundan akaryakıt almaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındı.  
Filibe Bölge Savcılığı Sözcüsü Galina Andreeva, adı açıklanmayan saldırganın, tarihi ve kültürel deÄŸere deÄŸere sahip mülke zarar vermek ve akaryakıt hırsızlığı yapmak suçlamasıyla yargılanacağını söyledi. 
Daha önce 2005 ve 2006'da çeÅŸitli ÅŸiddet eylemlerine katılmaktan iki kez hüküm giyen saldırganın, 2014'te de cinsel tacizde bulunmak ve tecavüzden 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öÄŸrenildi. Kararı temyiz eden saldırganın, mahkeme süreci hala devam ettiÄŸi için serbest olduÄŸu belirlendi. 
Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu döneminde 1421-1451 yılları arasında inÅŸa edildiÄŸi sanılan Hüdavendigar Cami, son yıllarda çeÅŸitli ırkçı saldırıların hedefi olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.