Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da bomba imha uzmanı öldü

Mısır'da başkent Kahire’nin batısında bomba imha ekibinden bir uzman, etkisiz hale getirmeye çalıştığı bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.



SaÄŸlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Giza ilindeki bir kontrol noktası yakınında bombanın infilak etmesi sonucu, yüzbaşı rütbesindeki polisin yaÅŸamını yitirdiÄŸÄ° belirtildi. Ayrıca, bir saksının altına gizenmiÅŸ ikinci patlayıcıyla da bir polis ile bir sivil yaralandı. Saldırıyı "Ecnad Mısır" adlı örgüt üstlendi. 

Sina operasyonlarında 15 ölü

Mısır ordusu Sina Yarımadası'ndaki silahlı gruplara operasyonlarını da sürdürdü.  Ordu sözcüsü Muhammed Semir, operasyonlarda 15 kiÅŸinin öldüÄŸünü 37 kiÅŸinin de yakalandığını açıkladı.

TuÄŸgeneral Muhammed Semir, yaptığı açıklamada, ordu birliklerinin Kuzey Sina ilinde 3-5 Ocak tarihlerinde çeÅŸitli baskınlar düzenlediÄŸini, çıkan çatışmalarda El-AriÅŸ'te 2, EÅŸ-Åžeyh Zuveyd'de 8 ve Refah'ta 1 kiÅŸinin öldürüldüÄŸünü ifade etti.

Åžeyh Zuveyd’de kontrol noktasını hedef alan intihar saldırısının engellendiÄŸi ve eylemcinin etkisiz hale getirildiÄŸini aktaran Semir ayrıca AriÅŸ’te pusu hazırlığındaki bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 3 kiÅŸinin öldürüldüÄŸünü kaydetti.

Kaynak: AFP, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.