Sosyal Medya

EÄŸitim

Ä°stanbul'da da okullar tatil

Yoğun kar yağışı nedeniyle 20 ilde eğitime ara verilirken, İstanbul'da da çarşamba günü okullar tatil edildi. Başkent Ankara'da ise okullar iki gün tatil. THY'nin 51 seferi de iptal edildi.



Ä°stanbul'da okulların tatil olduÄŸunu Vali Vasip Åžahin Twitter hesabından duyurdu. Åžahin, "Bugünkü olumsuz hava ÅŸartlarının yarın da devam etmesi beklendiÄŸinden 7 Ocak 2015 ÇarÅŸamba günü okullar tatil edilmiÅŸtir" açıklamasını yaptı. 

Kötü hava koÅŸulları nedeniyle Yalova, Kocaeli, Isparta, Konya, Karaman, Sivas, Afyonkarahisar, UÅŸak, Denizli, Manisa, Bingöl, Ordu, Zonguldak, Bolu ve Balıkesir’de bir gün; Ankara, Sakarya, Bitlis, Kastamonu ve Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde iki gün süreyle okullar tatil edildi.

AkÅŸam saatlerinde Ankara ValiliÄŸi de baÅŸkentte okulların iki gün tatil edildiÄŸini açıkladı. Valilik, hava sıcaklığında aşırı düÅŸüÅŸ olması, buna baÄŸlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artması beklendiÄŸinden ÇarÅŸamba ve PerÅŸembe günü Milli EÄŸitim'e baÄŸlı temel eÄŸitim ve ortaöÄŸretim okulları ile kurumlarında eÄŸitim ve öÄŸretime iki gün süreyle ara verildiÄŸini duyurdu. 

THY 51 seferi iptal etti

Türk Hava Yolları (THY), yurt genelinde yarın beklenen olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle iç ve dış hatta bazı seferleri iptal ettiÄŸini duyurdu. THY'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, iç hatta Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep, Adana, Denizli, Elazığ, Antalya, Ä°zmir ile Adana çıkışlı 41 seferin iptal edildiÄŸi kaydedildi.Dış hatlarda ise Atatürk Havalimanı'ndan Tiflis, BudapeÅŸte, KiÅŸinev, Cenevre ile Tel Aviv'e yapılacak karşılıklı seferler iptal oldu. THY iptal olan seferleriyle ilgili güncellemeleri bu linkten paylaşıyor

 

Bayburt
[FotoÄŸraf: AA]

 

Kar yağışı ve kuvvetli rüzgâr nedeniyle deniz ulaşımı da aksıyor. Ä°DO ve BUDO bazı seferleri iptal ettiÄŸini duyurdu.

Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından, Ä°stanbul'da beklenen kar yağışı Pazartesi gecesi baÅŸladı. Kar yağışı Anadolu Yakası'nın yüksek kesimleri baÅŸta olmak üzere Ä°stanbul'un çeÅŸitli bölgelerinde aralıklarla etkisini sürdürüyor. OluÅŸabilecek olumsuz durumlara karşı Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi ekipleri çalışma yapıyor. Tuzlama çalışmalarının yanı sıra kar küreme araçları da arterlerde hazır bekletiliyor. Yağışın ÇarÅŸamba günü etkisini yitirmesi bekleniyor.

Ülkenin genelinde etkili olan kar yağışı diÄŸer birçok ilde hayatı olumsuz etkiliyor. 

Yollar kapandı

Karayolları Genel MüdürlüÄŸü kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

Açıklamada Afyonkarahisar-Dinar, Bingöl-Diyarbakır, Çaldıran-DoÄŸubayazıt, Erzurum-Karlıova, Eruh-Şırnak, Horasan-EleÅŸkirt ve Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yollarının ulaşıma kapalı olduÄŸu belirtildi.

Ä°zmir-Ankara karayolunun Kula ilçe merkezi geçiÅŸi de geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Kula Emniyet MüdürlüÄŸü anonslarla sürücüleri uyararak, trafiÄŸe çıkmamalarını istedi.

Erzurum-Bingöl yoluna çığ düÅŸtü

Erzurum-Bingöl karayolu Çat ilçesi yakınlarında ise çığ düÅŸtü. Ä°ki yolcu otobüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. Karayolları ekipleri mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma baÅŸlattı.

Çat Kaymakamlığı çığdan kurtarılan yolcu otobüsündeki 40 yolcuyu gece öÄŸretmenevinde misafir etti.

Karayolları 12. Bölge MüdürlüÄŸü yetkilileri yol açma çalışmalarının devam ettiÄŸini, ayrıca Erzurum-Çat karayolunun 28. ve 30. kilometrelerinde de iki aracın mahsur kaldığını ve kurtarma çalışmalarının sürdüÄŸünü duyurdu.

Köylere ulaşılamıyor

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Tunceli'de 300, Kırıkkale'de 183, Sivas'ta 182, Erzincan'da 141, Tokat'ta 81, Elazığ'da 42 ve Yozgat'ta 30 köy yolunun ulaşıma kapalı olduÄŸu bildirildi.

Kastamonu'da etkisini artıran kar, 837 köy yolunu kapattı.

Kapalı yolların açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Ä°zmir’de son 50 yılın en soÄŸuk kışı

Meteoroloji Ä°kinci Bölge Müdürü Murat Åžahin, Ä°zmir'in son yıllarda görülmüÅŸ en soÄŸuk hava kütlelerinden birinin etkisinde olduÄŸunu belirtti. Åžahin hava sıcaklığının son olarak 18 Ocak 1964 yılında kaydedilen eksi 4-8 derecelerine düÅŸeceÄŸini açıkladı.

En son 2012’de kar gören Ä°zmir’in kent merkezinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaÅŸtı.  

Ä°stanbul’dan Ä°zmir’e doÄŸru giden yapı malzemesi yüklü bir tır Sabuncubeli mevkii Çiçekli köy kavÅŸağında, kayganlaÅŸan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

Kazada tır sürücüsü hafif yaralandı. Kaza nedeniyle Ä°stanbul-Ä°zmir karayolu bir süre tek yönlü trafiÄŸe kapatıldı. Tır daha sonra çekici ile yoldan kaldırıldı.

UludaÄŸ’da kar 2 metreyi geçti

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden UludaÄŸ'da kar kalınlığı 2 metre 15 santimetreye yükseldi.

Sıcaklığın gündüz sıfırın altında 6, gece sıfırın altında 11 derece ölçüldüÄŸü UludaÄŸ'da, kar yağışının PerÅŸembe gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Kent merkezinde de gece saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor.

Kaynak: DHA, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.