Sosyal Medya

Güncel

En acı gülümseme

Suriyeli bir çocuk, ailesiyle yiyecek bir şeyler bulmak için gittiği halde karıştırdığı çöpten salatalık çıkınca çok sevindi.



Antalya'da, ayaklarında terlikle, çorapları bile bulunmayan çocuklar atık sebze ve meyveleri toplamak için çöp konteynerlerine girdi. Konteynerin içinde bir süre çöpleri karıştıran Suriyeli bir çocuk, daha sonra dışarı çıkarak bulduÄŸu salatalıkla annesine koÅŸtu. Ä°smi bilinmeyen erkek çocuÄŸunun elindeki iki adet salatalıkla annesine koÅŸarken yaÅŸadığı sevinç objektiflere yansıdı.

ÇÜRÜK YÄ°YECEKLERÄ° TOPLADILAR

5 yaÅŸlarındaki kız çocuÄŸu ise girdiÄŸi konteynerde bir ÅŸey bulamadı. Aile, diÄŸer konteynerlerden buldukları, çürük portakal, karnabahar, lahana ve marulu çuvala doldurdu. Bebek arabasına konulan çuval, çocukların en büyüÄŸü tarafından taşındı.

ANTALYA MÜLTECÄ° KABUL ETMÄ°YOR

Antalya, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'nın Suriyeli vatandaÅŸlar için uygulanacak genel uygulamadan farklı olarak Suriyeli mülteci kabulü yapmıyor. Mevcut Suriyeli ailelerin ihtiyaçlarının karşılanmaya çalışıldığı Antalya'da, kentin Suriyeliler açısından bir cazibe merkezi haline gelmemesi için farklı tedbirler uygulanıyor. Antalya Valisi Muammer Türker, kentteki Suriyeliler için "Devletimizin genel politikasına aykırı bir durum söz konusu deÄŸildir"açıklaması yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.