Sosyal Medya

Güncel

HSYK'dan eski Balyoz heyetine inceleme

Eski heyeti HSYK'ya şikayet eden avukat Hüseyin Ersöz incelemeyi yürüten Başmüfettişe ifade verdi.



Balyoz Davası'nın eski heyeti hakkında baÅŸlatılan inceleme kapsamında "Balyoz Davası"nda bir kısım sanıkların avukatlığını üstlenen Hüseyin Ersöz müÅŸteki sıfatıyla ifade verdi. . 
HSYK BAÅžMÜFETTİŞİ GÖREVLENDÄ°RÄ°LDÄ°
Anayasa Mahkemesi'nin 18 Haziran 2014 tarihli Kararında yer alan "Adil yargılanma hakkının ihlal edilmiÅŸ" olduÄŸuna dair tespitleri çerçevesinde Balyoz davası sanıklarından Orgeneral Çetin DoÄŸan, emekli albay Hakan Büyük ve albay Nedim Ulusan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, kapanan Ä°stanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baÅŸkan ve üyeleri hakkında inceleme yapılmasını talep etmiÅŸti. Talep üzerine HSYK 3. Dairesi hakimler hakkında inceleme yapılması için HYSK BaÅŸmüfettiÅŸi Yunus Nadi Kolukısa'yı görevlendirdi. 
BALYOZ ESKÄ° HEYETÄ°NÄ°N KUSURLU OLUP OLMADIÄžI Ä°NCELENÄ°YOR
Ä°ncelemenin Balyoz Davası'nda yeniden yargılama yapan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile koordineli gitmesi ve dosya içindeki evrakların incelenebilmesi için Anadolu Adalet Sarayı'nda BaÅŸmüfettiÅŸ Kolukısa'ya bir oda ve personel tahsis edildi. HSYK'nın görevlendirdiÄŸi müfettiÅŸ Kolukısa dosyaya giren yeni ve eski deliller doÄŸrultusunda Balyoz eski hakimleri Ömer Diken, Ali Efendi Peksak Murat Üründü ve Aytekin Özanlı'nın yargılama aÅŸamasında kusurlu olup olmadığı konusunu inceliyor. 
"HAKÄ°MLER HAKKINDA DÄ°SÄ°PLÄ°N VE CEZA KOVUÅžTURMASI AÇILSIN" TALEBÄ°
Bu kapsamda avukat Hüseyin Ersöz'ün müÅŸteki sıfatıyla ifadesi alındı. Ersöz, Balyoz Davası yargılamasına konu 11 ve 17 numaralı CD'lerin üzerinde yapılan bilirkiÅŸi incelemesi ile söz konusu CD üzerindeki yazıların Mehmet Baransu tarafından savcılığa teslim edilen bavul içindeki sanık Süha Tanyeri'nin not defterinden birebir kopyalanarak makine yardımı ile CD'lerin üzerine yazdırıldığının bilirkiÅŸi raporu ile tespit edildiÄŸini belirtti. Avukat Ersöz, yargılama sırasında usül ve kanuna aykırı hareket ettiklerini belirttiÄŸi eski Balyoz hakimleri Ömer Diken, Ali Efendi Peksak, Murat Üründü ve Aytekin Özanlı hakkındaki ÅŸikayetini tekrar ederken, hakimler hakkında yasal incelemelerin yapılarak haklarında disiplin ve ceza kovuÅŸturması açılmasını talep etti. 
HSYK BAÅžMÜFETTİŞİ RAPOR HAZIRLAYACAK 
HYSK BaÅŸmüfettiÅŸi Yunus Nadi Kolukısa yaptığı inceleme sonucunda bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor HSYK 3. Dairesi'ne sunulacak. Raporun tamamlanmasının ardından hakimler hakkında iddialar ciddi bulunursa soruÅŸturma açılacak ve soruÅŸturma sonuçlanana kadar tedbiren görevden uzaklaÅŸtırma kararı verilebilinecek. 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.