Sosyal Medya

Güncel

CHP'den çıkacak karara şimdiden itiraz!

4 eski bakan hakkında Yüce Divan kararı bugün. Meclis Soruşturma Komisyonu'ndaki oylama başladı.



Eski Bakanlar Egemen Bağış, Muammer Güler, ErdoÄŸan Bayraktar ve Zafer ÇaÄŸlayan hakkında Yüce Divan oylaması bugün.

Meclis SoruÅŸturma Komisyonu'ndaki kritik oylama gizli oturumla yapılacak. Komisyonun bulunduÄŸu salonun bulunduÄŸu koridora komisyon üyelerinden baÅŸka kimse giremeyecek.

KOMÄ°SYON TOPLANDI

Dört eski Bakan ile ilgili Meclis SoruÅŸturma Komisyonu toplandı.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü baÅŸkanlığında toplanan Komisyon'un çalışma süresinin 9 Ocak'ta dolması nedeniyle, eski Ekonomi Bakanı Zafer ÇaÄŸlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ä°çiÅŸleri Bakanı Muammer Güler ile eski Çevre ve Åžehircilik Bakanı ErdoÄŸan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gidip gitmemesine iliÅŸkin oylama yapması bekleniyor.

Komisyondan çıkacak kararın kendisi için hiçbir anlam ifade etmediÄŸini belirten CHP milletvekili Aykut ErdoÄŸdu Ä°nternethaber'e ÅŸunları söyledi:

Oylama açık yapılacağı için sürpriz bir karar çıkacağını düÅŸünmüyorum ama çıkacak kararı da deÄŸerli görmüyorum. Çünkü, yapılan soruÅŸturma sırasında deliller karartıldı, uzmanlara danışılmadı, deliller araÅŸtırılmadı ve suçlamalar son derece sınırlı tutuldu. Yani ÅŸu an komisyonun görüÅŸtüÄŸü, yolsuzluk iddialarının onda biri bile deÄŸil. Binali Yıldırım'ın kurduÄŸu 630 milyon dolarlık rüÅŸvet havuzu ile ilgili hiçbir ÅŸey yok, mevcut iddialarla ilgili kamu kurumlarından belge istenmedi, hiçbir uzmanın görüÅŸüne baÅŸvurulmadı, tanık polisler dinlenmedi, sonuç çıksa da benim için anlamlı deÄŸil.

NESRÄ°N YILMAZ / Ä°NTERNETHABER 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.