Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'nin üçüncü büyük köprüsü tamamlandı

Adıyaman'ı Atatürk Barajı üzerinden Diyarbakır'a bağlayan Nissibi Köprüsü'nün inşaatı tamamlandı, köprü aydınlatma ve asfalt çalışmalarından sonra açılacak



Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü 33 aylık bir çalışma sonunda tamamlandı.

Adıyaman'da Atatürk Barajı üzerine kurulan, Adıyaman - Kahta – Siverek ve Diyarbakır’ı birbirine baÄŸlayacak Nissibi Köprüsü, son segmentin yerleÅŸtirilmesinin ardından yaya trafiÄŸine açıldı. Köprü, BoÄŸaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden sonra Türkiye’nin 3. büyük köprüsü oldu.

1992 yılında Atatürk Barajında su tutulmasıyla birlikte Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır’ı birbirine baÄŸlayan yol ve köprü sular altında kalmış, bölgede ulaşım ilkel feribotlarla saÄŸlanmaya baÅŸlamıştı.

26 Åžubat 2012’de köprünün temeli atıldı. Köprüden sonra Bitlis, Siirt, Şırnak, Batman, Mardin, Van ve Diyarbakır illerinin Adıyaman üzerinden batı illerine olan ulaşımı saÄŸlanacak. Diyarbakır’dan Kahta ilçesine mesafe 110 kilometre kısalacak.

80 milyon TL’ye mal olan Nissibi Köprüsü’nün orta açıklığı 400 metre, toplam uzunluÄŸu 610 metreden oluÅŸuyor. Gergin EÄŸik Kablo Askılı Köprü 96 metre yüksekliÄŸinde ve 24,5 metre geniÅŸliÄŸe sahip. Köprünün, aydınlatma ve asfaltlama gibi iÅŸlemlerinin iki ay süreceÄŸi ve iki ay sonra araç trafiÄŸine açılacağı öÄŸrenilirken, köprünün açılışını CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın yapması bekleniyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.