Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin pes etmiyor

Filistin Devlet Başkanı Abbas devlet statüsü için yaptıkları başvuruyu reddeden BM Güvenlik Konseyi'ne yeniden başvuracaklarını açıkladı. Abbas, reddedilirse üçüncü hatta dördüncü kez başvuracaklarını söyledi.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi'ne devlet statüsü için yaptıkları baÅŸvurunun veto edilmesinin ardından Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas, Ürdün'le konseye yeniden baÅŸvuru yapma konusunda görüÅŸme yürüttüklerini açıkladı.  Ürdün, BM Güvenlik Konseyi'ne 2014-2015 yılları süresince geçici üye seçildikten sonra Ä°srail'in 1967 öncesi sınırlara çekilmesi ve baÅŸkenti DoÄŸu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını öngören bir tasarıyı BM Güvenlik Konseyi'ne sunmuÅŸtu. Ancak ABD'nin veto edeceÄŸini önceden açıkladığı karar tasarısı kabul edilmemiÅŸti.

Batı Åžeria'da Kültür Konferansı'nda konuÅŸan Abbas, "Biz baÅŸarısız olmadık. Güvenlik Konseyi bizi baÅŸarısızlığa uÄŸrattı. Yine Konsey'e gideceÄŸiz. Neden olmasın? Belki bir hafta sonra" dedi. 

Ürdün ile yeni tasarıyı görüÅŸtüklerini belirten Abbas, "Tasarıyı sunacağız. Belki üçüncü hatta dördüncü kez" dedi. 

BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada sekiz ülke lehte oy kullanırken ABD ve Avusturalya tasarıya ret oyu vermiÅŸ; Ä°ngiltere, Litvanya, Nijerya, Güney Kore ve Ruanda ise çekimser kalmıştı. 

Evet oyu kullanan ülkeler ise Fransa, Ürdün, Åžili, Arjantin, Çad, Lüksemburg, Çin ve Rusya olmuÅŸtu. 

 

 

 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.