Sosyal Medya

Dünya

New York polisi başkana yine sırtını döndü

New York polisinin meslektaşlarının öldürülmesine tepkisi sürüyor. Polisler bugün düzenlenen cenaze töreninde Belediye Başkanı'na yine sırtını döndü.



New York’ta siyahilere uygulanan polis ÅŸiddetine karşılık iki polisin intikam amaçlı öldürülmesiyle baÅŸlayan polis tepkileri sürüyor. GeçtiÄŸimiz hafta intikam eyleminde öldürülen polislerden birinin cenazesinde ortaya çıkan sırt dönme eylemi bugün yine tekrarlandı.

POLÄ°SLER YÄ°NE SIRTINI DÖNDÜ

Öldürülen polislerden Wenjian Liu'nun cenaze töreni bugün Brooklyn'de düzenlendi. Cenaze töreninde New York Belediye BaÅŸkanı Bill de Blasio konuÅŸma yaptığı sırada polislerin çoÄŸu baÅŸkana yine sırtını döndü.

NEW YORK POLÄ°SÄ° KAZAN KALDIRDI

Polislerin otoriteye karşı ilk tepkisi geçen hafta sonu öldürülen diÄŸer polis Rafael Ramos için düzenlenen cenaze töreninde yaÅŸanmıştı. Cenazeye katılan binlerce polis kürsüye çıkıp konuÅŸma yapan Belediye BaÅŸkanı Bill de Blasio'ya sırtını dönmüÅŸtü. Bu hareket ABD’de önemli bir rahatsızlık ve saygısızlık sembolü. Çünkü Belediye BaÅŸkanı kent emniyet müdürünü atadığından, polisin de patronu olarak görülüyor. Sonuç olarak üniformalı polis, patrona sırtını dönmüÅŸ oluyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.