Sosyal Medya

Dünya

Cami kundaklama çağrılarına suç duyurusu

Facebook üzerinden camilere yönelik kundaklama çağrısı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.



Hollanda'da Müslümanlara ait bazı sivil toplum kuruluÅŸları, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bu ülkedeki camilere yönelik kundaklama çaÄŸrısı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Faslı kuruluÅŸlar, benzer giriÅŸimlerin toplumun diÄŸer kesimleri tarafından yapılmasını istedi.

Devlet ile Müslümanlar Arası Ä°letiÅŸim Organı (CMO) da Güvenlik ve Adalet Bakanlığı'na yazı yazarak tehdit çaÄŸrılarına karşı önlem alınmasını talep etti.

Kundaklama çaÄŸrılarını ciddiye aldıklarını belirten CMO sözcüsü Yassin El Forkani, bakanlıktan alınması gereken tedbirler konusunda bilgi istediklerini açıkladı. Camiye gelenlerin güvenliÄŸinin saÄŸlanması gerektiÄŸine iÅŸaret eden El Forkani, bakanlıkla görüÅŸmek istediklerini de ifade etti.

Bazı camilerde güvenliÄŸin arttırıldığı öÄŸrenildi.

Ä°sveç'teki cami kundaklama haberleriyle ilgili Facebook paylaşımlarının altına, benzer eylemlerin Hollanda'da da yapılması istenen yorumlar yazılmıştı.

Müslüman karşıtı aşırı saÄŸcı Özgürlükler Partisi (PVV) destekçilerine ait olduÄŸu ileri sürülen Facebook'taki sayfaya yazılan ve sonradan silinen yorumlara, bazı siyasetçiler de tepki gösterdi. Yorumların kabul edilemez olduÄŸunu belirten iktidar ortağı Ä°ÅŸçi Partisi (PvdA) milletvekili Ahmed Marcouch, savcılığın giriÅŸimde bulunmasını istemiÅŸti.

Ä°sveç'in güneydoÄŸusundaki Eskilstuna kentinde 25 Aralık'ta bir caminin kundaklanması sonucu çıkan yangında 5 kiÅŸi yaralanmış, Eslöv kentinde ise 26 Aralık'ta kundaklanan bir camide hasar meydana gelmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.