Sosyal Medya

Dünya

Azerbaycan'da ABD karşıtlığı büyüyor

Azerbaycan devleti ile ABD arasındaki gerilimin artması, ülkedeki devlet kanallarının programlarına da yansıyor. Televizyon kanalları ABD karşıtı programlar yapıyor



Son aylar içerisinde Azerbaycan iktidarının ABD karşıtı söylemlerinin dozunu artırması dikkat çekiyor. Bölge basınına yansıyan haberlere göre bunun temel nedeni Washington yönetiminin insan hakları konusundaki eleÅŸtirilerinden ziyade iktidarın Kremlin Sarayı ile baÄŸlarını güçlendirmesi olarak ifade ediliyor.

Azerbaycan’ın ulusal televizyon kanalları son zamanlarda yaptıkları ABD karşıtı programlarla dikkat çekiyor. Üst düzey Azeri yetkilileri ABD’nin siyahilere karşı tutumunu, Afganistan ve Irak gibi ülkeleri iÅŸgal etmesini eleÅŸtiriyor ve hiçbir ülkenin insan hakları konusunda Azerbaycan’a talimat veremeyeceÄŸini savunuyor.

2014 yılının son günlerinde önemli bir geliÅŸme daha yaÅŸandı. “Özgürlük” (Azatlık) radyosunun çalışanları savcılığa götürülmeye baÅŸladı. Bu kiÅŸilerin ifadelerine baÅŸ vurulduÄŸu bildirildi. Savcılık tarafından yapılan açıklamada radyo temsilcilerinin banka iÅŸlemlerinin takibe alındığı ve “kuÅŸkulu durumların” tespit edildiÄŸi belirtildi. KuÅŸkulu durumun ise yolsuzluk olabileceÄŸi iddia edildi. Radyo yöneticileri ise suçlamaların gerçek dışı olduÄŸunu savundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.