Sosyal Medya

YaÅŸam

Meteorolojiden İstanbul ve diğer iller için kar uyarısı!

Meteorolojiden gelen son hava durumu raporuna göre İstanbul, Ankara, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, İzmir, Kütahya dolayları haftayı kar altında geçirecek.



Meteoroloji'den gelen son açıklamaya göre pazartesinden itibaren hava sıcaklıkları 8 ila 12 derece arasında düÅŸecek. BaÅŸta Trakya, Marmara, Ä°ç Anadolu ve Batı Karadeniz olmak üzere salı gününden sonra aşırı soÄŸuk ve kar yağışı meydana gelecek.
 
Geçen haftaki kar yağışından olumsuz etkilenen illerin başında gelen Ä°stanbul, Ankara, Edirne, Balıkesir, EskiÅŸehir, Bursa, Kütahya, Kırklareli, Edirne hava durumu tahminlerine göre kentler yeniden beyaza bürünecek. 
 
Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü Analiz ve Tahminler Åžube MüdürlüÄŸü'nün deÄŸerlendirmesinde soÄŸuk ve yağışlı hava dalgası nedeniyle yarın öÄŸleden sonra Marmara ile Kıyı Ege'de ve Batı Karadeniz kıyılarında yaÄŸmur ve saÄŸanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ä°ç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Ä°ç Ege'de karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olmasının beklendiÄŸini bildirdi.
 
Hafta başında Trakya dışında tüm yurtta yağışlı bir havanın hüküm süreceÄŸi öngörülüyor. Yağışların Güney Ege'nin ve Akdeniz'in kıyı kesiminde, GüneydoÄŸu Anadolu'da, Orta ve DoÄŸu Karadeniz kıyılarında yaÄŸmur, diÄŸer yerlerde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
GECE AYAZLARI ETKÄ°LÄ° OLACAK
 
Hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren batı bölgelerden baÅŸlayarak hafta sonuna kadar ülke genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düÅŸeceÄŸi, hafta ortasından itibaren ise yağışların kesildiÄŸi özellikle iç bölgelerde oldukça soÄŸuk, gece ayazlarının etkili olması bekleniyor.
 
METEOROLOJÄ° SON HAVA DURUMU RAPORU
 
Meteoroloji'den gelen son hava durumu tahmin raporunda ÅŸu bilgilere yer verildi:
 
Yurdumuzun Yarın ( 04.01.2015 Pazar) öÄŸle saatlerinden sonra Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen yeni, çok soÄŸuk ve yağışlı bir havanın etkisi altına gireceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; yarın öÄŸleden sonra Marmara ile Kıyı Ege’de ve Batı Karadeniz kıyılarında yaÄŸmur ve saÄŸanak, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Ä°ç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Ä°ç Ege’de karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olması bekleniyor.
 
05.01.2015 Pazartesi günü Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceÄŸi tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege’nin ve Akdeniz’in kıyı kesiminde, GüneydoÄŸu Anadolu’da, Orta ve DoÄŸu Karadeniz kıyılarında yaÄŸmur diÄŸer yerlerde karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde olacağı bekleniyor.
 
06.01.2015 Salı günü Marmara’nın batısı ile DoÄŸu Anadolu’nun güneydoÄŸusu dışında ülke genelinin yağışlı geçeceÄŸi, Yağışların DoÄŸu Karadeniz kıyılarının doÄŸusu, Akdeniz kıyı kesimi ile GüneydoÄŸu Anadolu bölgesinde yaÄŸmur, yurdun yağış alan diÄŸer yerlerinde ise kar ÅŸeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
05.01.2015 Pazartesi ve 06.01.2015 Salı günleri meydana gelecek yağışların DoÄŸu Akdeniz, Ä°ç Anadolu’nun güney ve doÄŸusu, Orta Karadeniz ile DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu bölgelerinin batısında çok kuvvetli ve ÅŸiddetli olacağı tahmin ediliyor.
 
07.01.2015 ÇarÅŸamba günüden itibaren hafta sonuna kadar yağışlı sistemin yurdumuzun kuzey ve doÄŸu kesimlerde etkisini sürdürmesi kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
 
METEOROLOJÄ° 5 GÜNLÜK HARÄ°TALI HAVA DURUMU TAHMÄ°NLERÄ°


DON VE BUZLANMA UYARISI
 
Meteoroloji akÅŸam saatlerinde yayınladığı ikinci uyarı raporunda DoÄŸu Anadolu bölgesinde kar yağışı ve havanın soÄŸuması ile birlikte don olayına rastlanacağını duyurdu.
 
Meteoroloji Bölge MüdürlüÄŸünden alınan bilgiye göre, gece saatlerinde yağışın Erzurum, Kars ve AÄŸrı'da kar, Erzincan, IÄŸdır'da yaÄŸmur ve karla karışık yaÄŸmur ÅŸeklinde geçmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiÄŸinden yaÅŸanabilecek gizli buzlanmaya karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. Kar kalınlıkları Palandöken'de 33, Konaklı'da 30, Sarıkamış'ta 25, Ardahan'da 17, Kars'ta 10, AÄŸrı'da 5 santime ulaÅŸtı. Dün gecenin en düÅŸük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, AÄŸrı'da 4 dereceyi buldu.
 
Ä°STANBUL Ä°ÇÄ°N HAVA DURUMU
 
Meteoroloji'nin yayınladığı en son Ä°stanbul hava durumu tahminlerine göre, yarın kentte yaÄŸmurlu bir hava bekleniyor. En düÅŸük sıcaklığın 3 derece olması beklenen Ä°stanbul'da pazartesi günü bulutlu bir hava görülecek. 
 
Ä°STANBUL'DA SALI GÜNÜ KAR GELÄ°YOR
 
Ä°stanbul hava durumu tahminlerine göre kent salı günü yeni bir kar yağışlı havanın etkisine girecek. Salı günü beklenen en düÅŸük sıcaklık deÄŸerinin 0 olması beklenen Ä°stanbul'da çarÅŸamba günü de kar yağışı etkisini sürdürecek.
 


KAYNAK: Ajanslar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.