Sosyal Medya

Coğrafyamız

Libya'da 13 Mısırlı Hıristiyan kaçırıldı

Mısır resmi haber ajansı MENA, Libyalı bir gazeteciye dayandırarak Sirte kentinde 13 Mısırlı Hıristiyan işçinin IŞİD tarafından kaçırıldığını duyurdu.



Mısır resmi haber ajansı MENA, Libyalı gazeteci Malik Åžerif’e dayandırarak Libya’nın Sirte kentinde çalışan 13 Hıristiyan Mısırlı'nın Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD) tarafından kaçırıldığını belirtti. Malik Åžerif'in Facebook sayfasında yazdıklarında olayla ilgili ayrıntılı bilgi yok.

Mısır’da Hıristiyan aktivist Mecdi Melek, Libya Åžafağı'na baÄŸlı güçlerin Sirte’de13 Hıristiyan'ı kaldıkları evi basarak kaçırdığını, 10 Hıristiyan’ın da evden kaçarak kurtulduÄŸunu savundu. 

Basılan evden kaçan Mısırlıların sabah erken saatlerinde kendisine telefonla bilgi verdiÄŸini söyleyen Mecdi Melek, silahlı kiÅŸilerin yüzlerinin maskeli olduÄŸunu ve "Libya’nın toprağı üstünde bir tane bile Kıpti'yi (Mısırlı Hıristiyan) istemediklerini" söylediklerini aktardı.

Melek'e göre, geçtiÄŸimiz hafta içinde Sirte'de kaçırılan Hıristiyanların sayısı 20.

Resmi açıklama yok

Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan olayla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Sirte, Ä°slami referanslı silahlı grupların da aralarında olduÄŸu Libya Åžafağı’nın kontrolü altında. Kentte geçtiÄŸimiz günlerde yedi Mısırlı Hıristiyan kaçırılmıştı. 

Kasım ayı başında internette yayımlanan ve IŞİD lideri Ebu Bekir BaÄŸdadi’ye ait olduÄŸu iddia edilen bir ses kaydında, IŞİD'in artık Suudi Arabistan, Yemen, Mısır, Cezayir ve Libya’da faal olduÄŸu öne sürülmüÅŸtü.

Libya’da Nusra adında silahlı bir grup haziran ayında, Twitter üzerinden IŞİD’e biat ettiÄŸini açıklamıştı. Örgütle ilgili yeterli bilgi yok. Ancak 11 Eylül 2012'de ABD'nin Bingazi KonsolosluÄŸu'nu hedef alan saldırıyı planlamak suçundan bir Libyalı'nın tutuklanması üzerine ABD’li vatandaÅŸları hedef almakla tehdit etmiÅŸlerdi.

 

 
 

 

Kaynak: Al Jazeera ve AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.