Sosyal Medya

Dünya

Mısırlı imam müebbet hapisle karşı karşıya

Mısır asıllı imam Ebu Hamza El Mısri, ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya



Manhattan'daki Federal Mahkemede yargılanan Müslüman imam Ebu Hamza El Mısri'ye geçen Mayıs ayında jüri tarafından 11 vakadan suçlu bulunmasının ardından ömür boyu hapis cezası verilmesi talep edildi.

New York Federal Savcısı, iligili mahkemeye sunduÄŸu dilekçede, El Mısri'nin dünya çapında komplo düzenleyen bir 'terör lideri' olarak cezalandırılması gerektiÄŸini savunarak, El Mısri'ye ömür boyu hapis cezası verilmesini istedi.

Yemen'de 1998 yılında dört rehinenin öldürüldüÄŸü eyleme destek verdiÄŸi, Amerika’nın kuzeybatısındaki bir militan yetiÅŸtirme kampı yönettiÄŸi ve destekçilerini eÄŸitim almak üzere Afganistan’a el Kaide ve Taliban’ın yanına gönderdiÄŸi iddialarından suçlu bulunan El Mısri (56) hakkında makhemenin 9 ocak günü kesin kararını açıklaması bekleniyor.

El Mısri'nin avukatları, Londra’da Finsbury Park’taki camide vaazlarında kullandığı iddia edilen 'kışkırtıcı dilin' de El Mısri'nin yargılamasının sebeplerinden olduÄŸunu öne sürdü. Ferderal savcı ise, El Mısri'nin vaazlarında kullandığı dilin ABD'e karşı nefret uyadırdığını, bu nefretin "terör eylemlerine" dönüÅŸtüÄŸünü savunduÄŸu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.