Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran: ABD ile anlaştığımız yalan

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, 'Rusya'ya zenginleştirilmiş uranyum transferi konusunda İran ve ABD'nin geçici formül üzerinde anlaştığı' yönündeki iddiayı yalanladı. Tahran, 'Rusya'ya zenginleştirilmiş uranyum transferi konusunda İran ve ABD'nin geçici formül üzerinde anlaştığı' yönündeki iddianın gerçek dışı olduğunu belirtti.



DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamasında Afham,"Müzakere konuları üzerinde henüz herhangi bir anlaÅŸma olmadı. Medya, nükleer müzakerelerdeki siyasi atmosferi olumsuz etkilemek hedefiyle giriÅŸimlerde bulunuyor ve müzakelerdeki konuların çözülmesini daha karmaşık hale getiriyor" ifadelerini kullandı.

Amerikan Associated Press ajansı dün, Washington ve Tahran'ın, Rusya'ya zenginleÅŸtirilmiÅŸ uranyum transferi konusunda geçici formül üzerinde anlaÅŸmaya vardıklarını iddia etmiÅŸti.

Afham daha önce de Amerikan New York Times gazetesinin, Rusya'ya zenginleÅŸtirilmiÅŸ uranyum transferi yapılacağına iliÅŸkin iddiasına tepki göstemiÅŸti.

Ä°ran ile BM Güvenlik Konseyi'nin beÅŸ daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, Ä°ngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluÅŸturduÄŸu "5 1 grubu" arasında yürütülen ve son turu 24 Kasım'da Viyana'da yapılan nükleer müzakerelerde nihai anlaÅŸmaya varılamamış ve 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı.

Taraflar arasında, uranyum zenginleÅŸtirme düzeyi, santrifüj sayısı, ağır su reaktörünün geleceÄŸi ve yaptırımların kaldırılması konularında fikir ayrılıkları bulunuyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.