Sosyal Medya

Dünya

İsveç'te 'Camime dokunma' eylemi

İsveç'te yüzlerce kişi peşpeşe 3 camiye saldırı düzenlenmesini protesto etti. En son saldırının gerçekleştiği Uppsala kentinde toplanan protestocular, 'Camime dokunma' yazılı pankartlar açtı.



Gösteride bir konuÅŸma yapan Kültür ve Demokrasi Bakanı Alice Bah Kuhnke Ä°sveç'in farklı kültürler için 'hâla bir cennet' olduÄŸunu belirtirken, "Önyargılara karşı en iyi ilaç bilinçlenmedir" dedi. 

Resmi Devlet Radyosu'nun geçtiÄŸi habere göre Ä°sveç Ä°slam BirliÄŸi BaÅŸkanı Omar Mustafa da "Ne zaman bir camiye saldırı olsa insanlar oraya gidip sevgilerini gösteriyor. Nüfusun büyük çoÄŸunluÄŸu bu tür saldırılara karşı. Ve gelecekte bu iyi güçlerimizi bir arada toplayacağız" dedi. 

Camilere saldırıları da deÄŸerlendiren Mustafa, "Bunlar planlı nefret suçu gibi görünüyor. Amaçları halkın bir bölümünü korkutmak. Bu inanç özgürlüÄŸüne ve dolayısıyla toplumun tamamına karşı bir saldırıdır." diye konuÅŸtu. 

Uppsala kentinde yeni yılın ilk saatlerinde bir camiye saldırı düzenlenmiÅŸti. KimliÄŸi belirlenemeyen saldırgan camiye yanan bir obje atmıştı. Son saldırı, son dönemde ülke genelinde camileri hedef alan dördüncü saldırı oldu.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.