Sosyal Medya

Güncel

Göçmen gemisine ulaşıldı

İtalya açıklarında mürettebatsız seyreden ve içinde 450 göçmenin olduğu tahmin edilen geminin kontrol altına alındığı bildirildi.



Ä°talya Sahil Güvenlik Komutanı Filippo Marini ekiplerin, Ä°talya yarımadasının güney ucunda bulunan Capo di Leuca'nın 40 mil açığında kontrolsüz ÅŸekilde seyreden gemiye indiÄŸini ve geminin bir Ä°zlanda gemisine baÄŸlanarak kıyıya götürülmekte olduÄŸunu söyledi.

Marini, Sierra Leone bayraklı "Ezadeen" adlı kuru yük gemisindeki göçmenlerin Suriyeli olduklarını ve aralarında çocuklar ile hamile kadınların da bulunduÄŸunu kaydetti.

Gemi mürettebatsız olarak seyrederken, kötü hava koÅŸulları nedeniyle kontrolü kaybetmiÅŸti.

Gemidekilerden biri telsizle yetkililere ulaÅŸarak mürettebatın gemiyi terk ettiÄŸini ve denizde sürüklendiklerini bildirmiÅŸti.

Ä°talya karasularında iki gün önce de benzer bir olay yaÅŸanmıştı. 970 kaçak göçmeni taşıyan Moldova bandıralı yük gemisi karaya sürüklenirken kurtarılmıştı. 'Blue Sky M' isimli geminin mürettebatının da son olaydaki gibi yolcuları terk ettiÄŸi anlaşılmıştı.

Onbinlerce kiÅŸi bu yolu deniyor

Kuzey Afrika ve OrtadoÄŸu'da yaÅŸanan çatışma ve iç savaÅŸ, Avrupa'ya yönelik göçmen akınınında büyük artışa neden oldu.

Son 14 ayda sadece Ä°talya tarafından 170 bin kaçak göçmen yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaÅŸmaya çalışırken Akdeniz'de yakalandı. 

OrtadoÄŸu, Afrika ve Asya ülkelerindeki çatışmalar ve yoksulluktan kaçan on binlerce kiÅŸi, her yıl kaçak yollardan Avrupa ülkelerine ulaÅŸmaya çalışıyor.

Göçmenleri tekneler ya da gemilerle Yunanistan ya da Ä°talya'ya taşıyan insan kaçakçıları, tutuklanmamak için genellikle kıyıya ulaÅŸmadan kaçmayı tercih ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı ve AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.