Sosyal Medya

Güncel

DHKP-C Dolmabahçe'yi üstlendi, tehditler savurdu

Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki polis kulübesine yönelik saldırı girişiminde flaş detaylar ortaya çıktı



Dolmabahçe Sarayı’ndaki nöbet kulübesinde görevli polislere el bombası ve silahla yapılan saldırıyı Devrimci Halk KurtuluÅŸ Partisi Cephesi (DHKP-C) üstlendi.

Halkın Sesi internet sitesinde yayınlanan ‘Berkin Elvan’ın katillerini istiyoruz‘ baÅŸlıklı açıklamada Fırat Ö.’nün DHKP-C üyesi olduÄŸu duyuruldu.

Açıklamada “AKP’nin BaÅŸbakanlık çalışma ofisi olarak kullandığı Ä°stanbul Dolmabahçe Sarayı’na Berkin Elvan’ın katillerini koruyan AKP’den hesap sormak için saat 14:30’da bir savaÅŸçımız tarafından silahlı eylem gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir”ifadeleri kullanıldı.

Bir militanın elini kolunu sallaya sallaya AKP’nin saraylarının kapısına dayanabildiÄŸi belirtilirken, “Bir savaÅŸçımız bir damladır. Denizde bir damla ama o dmla denizin tüm özelliklerini taşıyan bir damla. Korkun o bir damladan çünkü o damlaların içinde boÄŸulacaksınız. SavaÅŸçımız, tüm halkımızın öfkesine tercüman olmuÅŸtur” denildi.

Öte yandan DHKP-C’nin açıklamasında “Zulmün saraylarını sarsan depremlerle geliyoruz. Bekleyin!” ifadeleriyle yeni eylemler düzenleneceÄŸine dair bir mesaj verildi: Tüm dünyaya çok açık ilan ediyoruz, halk çocuklarının katillerini koruduÄŸunuz sürece sizin çocuklarınızı da hedef alacağız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.