Sosyal Medya

Dünya

Köln Katedrali'nden PEGIDA'ya protesto

Almanya’da İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA'ya tepki olarak pazartesi Köln kentinde düzenlenecek gösteriye destek büyüyor. Köln Katedrali de gösteri sırasında ışıklarını söndürecek.



Almanya’da Ä°slam ve göçmen karşıtı 'Batı'nın Ä°slamlaÅŸmasına Karşı Vatansever Avrupalılar'a (PEGIDA) tepki olarak Pazartesi günü Köln kentinde düzenlenecek gösteriye destek büyüyor. Türk toplumu, sivil toplum kuruluÅŸları ve kiliselerin katılacağını açıkladığı gösteri sırasın ünlü Köln Katedrali ışıklarını söndürecek.

Katedralin Sorumlusu Norbert Feldhoff, gösterinin düzenleneceÄŸi 18:30 – 21:00 arası binanın ışıklandırmasının söndürüleceÄŸini açıkladı.
Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in PEGIDA'ya karşı sert eleÅŸtirilerle dolu yılbaşı mesajının ardından PEGIDA karşıtı gösteriye desteklerini açıklayan siyasetçilerin sayısı artıyor. Sosyal Demokrat Parti milletvekillerinden Rolf Mützenich, Köln’deki protestonun ‘çok önemli ve uygun bir tepki’ sözleriyle övdü.

'Hıristiyanlıkla alâkası yok'

Federal Parlamento’daki Dış Ä°liÅŸkiler Komitesi’nin Hristiyan Demokrat (CDU) BaÅŸkanı Norbert Röttgen ise “Ben Katolik’im. Ama kardeÅŸlerimize karşı propaganda yapmanın Hıristiyanlıkla alakası yok. Özgür Demokrasi Partisi (FDP) lider Christian Lindner de PEGIDA gösterilerini ülkedeki özgürlüklere saldırı olduÄŸunu söyledi.

Ekim ayında doÄŸudaki Dresden kentinde 200 kiÅŸiyle baÅŸlayan Pegida gösterileri en son 17 bin’e ulaÅŸtı. Her pazartesi toplanan PEGIDA göstericileri, Ä°slam ve göçmen karşıtı sloganlar atıyor. PEGIDA, orta sınıf gösterisi olarak baÅŸlasa da zamanla Ä°slam karşıtları, yabancı düÅŸmanları ve doÄŸuda yükseliÅŸe geçen neo-Nazi grupların da katıldığı büyük bir oluÅŸuma dönüÅŸtü.

Kaynak: AFP, Der Spiegel, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.