Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da 'İslamlaşma' anketi! Yüzde 61...

Almanya'da bin 6 kişi ile yapılan ankete katılanların yüzde 61'i, Almanya'nın ''İslamlaşacağı'' tehdidinin abartıldığını düşünüyor.



OturduÄŸu yere yakın bir yerde düzenlenmesi durumunda PEGIDA eylemlerine katılabileceÄŸini ifade edenlerin oranı ise yüzde 13.

Ankete katılanların yüzde 29'u da Ä°slam'ın yayılmasına ve yabancılara karşı gösteriler düzenleyen aşırı saÄŸcı PEGIDA grubunu haklı buluyor.

AraÅŸtırmada, özellikle ''Almanya için Alternatif'' (AfD) Partisi taraftarının PEGIDA eylemlerini desteklediÄŸini ortaya çıkarken, bu partiye ilgi duyanların yüzde 71'inin Ä°slam ve yabancı karşıtı eylemleri desteklediÄŸi belirtildi.
Ankete katılan AfD taraftarlarının yüzde 45'inin, Sol Parti seçmeninin yüzde 26'sının PEGIDA gösterilere katılabileceÄŸini belirtmesi dikkati çekti.

Gelecek seçimlerde Almanya'da ''Ä°slam ile mücadele eden'' bir partiyi seçebileceÄŸini belirtenlerin oranın da yüzde 10 olduÄŸu vurgulandı. Bu oranın ülkenin doÄŸu eyaletlerinde yüzde 15, batı eyaletlerinde yüzde 9 olduÄŸu kaydedildi.
Sol Parti seçmeninin yüzde 16'sı da Ä°slam ile mücadele eden bir partiye oy verebileceÄŸini ifade etti.
Merkel'in yeni yıl mesajına AfD'den tepki

Öte yandan, Almanların PEGIDA gösterilerine katılmamaları yönünde uyarıda bulunan Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel'in yeni yıl mesajı ülkede tartışmalara yol açtı.

AfD Genel BaÅŸkanı Bernd Lucke, Merkel'in insanları dinlemeden onları yabancı düÅŸmanı olarak damgaladığını ileri sürdü.

''Åžansölyenin görevi dinlemek'' diyen Lucke, Almanya'da yabancı düÅŸmanlığı için yer olmadığını ancak daha önce entegrasyon konusundaki sorunların yapıcı ve nesnel bir ÅŸekilde tartışılması gerektiÄŸini kaydetti.
Merkel, "gösterilere katılmayın" çaÄŸrısı yapmıştı

BaÅŸbakan Merkel, PEGIDA grubunu isim vermeden eleÅŸtirdiÄŸi yeni yıl mesajında, grubun söylemlerinin peÅŸinden gidilmemesi çaÄŸrısı yaparak, "Pazartesi günleri 'Halk biziz' çaÄŸrısıyla yürüyorlar. Bunu söylerken gerçekte ÅŸunu kastediyorlar; 'Sizler, ten renginiz ya da dininiz nedeniyle buraya ait deÄŸilsiniz'. Bu tür gösterilere katılan herkese ÅŸu söylüyorum; 'Size bu çaÄŸrıyı yapanların peÅŸinden gitmeyin! ÇoÄŸu zaman kalplerinde ön yargılar, soÄŸukluk ve hatta nefret var!" ifadelerini kullanmıştı.



KAYNAK: Ajanslar 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.