Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kanada Filistin'in UCM hamlesinden endiÅŸeliymiÅŸ

Kanada, Filistin’in tek taraflı bazı uluslararası organizasyonlara başvurmasının kendilerini endişelendirdiğini belirterek bunun talihsiz sonuçlara yol açabileceğini savundu



Kanada, Filistin’in, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) baÅŸta olmak üzere bazı kuruluÅŸlara yaptığı tek taraflı baÅŸvurulardan endiÅŸe duyduÄŸunu açıkladı.

Kanada DışiÅŸleri Bakanı John Baird, yazılı açıklamasında, Filistin’in tek taraflı bazı uluslararası organizasyonlara baÅŸvurmasının kendilerini endiÅŸelendirdiÄŸini belirterek, ''Böyle giriÅŸimler Filistin için talihsiz sonuçlara yol açabilir'' ifadesini kullandı.

Filistin’in tek taraflı UCM'ye yaptığı üyelik baÅŸvurusunu "tehlikeli bir hareket'' diye nitelendiren Baird, bunun kışkırtıcı bir karar olduÄŸunu ve Filistin ile Ä°srail arasındaki uçurumu daha da geniÅŸleteceÄŸini savundu.

Kanada Dışişleri Bakanı Baird, şunları kaydetti:

''Kanada’nın bu gibi durumlar hakkındaki endiÅŸelerini son 4 yıldır Filistin hükümetine iletiyoruz. Bu yoldan geri dönülebilir ve bunların yerine Filistin otoriteleri müzakerelere yeniden dönüÅŸ yapabilir. Bizler adil ve kalıcı bir barışın tek yolunun bu olduÄŸuna inanıyoruz. Ä°srailliler ve Filistinliler bunu hak ediyorlar."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.