Sosyal Medya

Güncel

İsrail ile IŞİD'i karşılaştırdı, sansürü yedi

New York Times gazetesinin Ortadoğu bölgesi eski şefi ve eski yazarı Chris Hedges'in üniversitede yapacağı konuşma, IŞİD'le İsrail'i karşılaştırdığı yazısından dolayı iptal edildi



New York Times gazetesinin eski yazarlarından Chris Hedges'in, Ä°srail sansürüne uÄŸradığı ortaya çıktı. Chris Hedges'in Ä°srail'i IŞİD'le karşılaÅŸtırdığı bir yazısından dolayı, Pensilvanya Üniversitesi'ndeki bir konferansta yapacağı konuÅŸma engellendi.

New York Times'ın OrtadoÄŸu Bürosu'nun eski ÅŸefi olan Chris Hedges, geçtiÄŸimiz yıl içerisinde yayınladığı bir makalesinde IŞİD'le Ä°srail'i karşılaÅŸtırmıştı. Bu yazıdan dolayı Hedges'in Nisan ayında Pensilvanya Üniversitesi'nde yapmayı planladığı konuÅŸması iptal edildi.

Konferansı organize eden öÄŸrenci grubunun lideri Zachary Michael Belnavis, Hedges'in konferans için uygun bir konuÅŸmacı olmadığına karar verdiklerini söyledi. Belnavis, "Biz bunu, Hedges'in kaleme aldığı Ä°srail'le IŞİD'i karşılaÅŸtıran makalelerinin ışığında söylüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.