Sosyal Medya

Güncel

Dolmabahçe'de polis noktasına saldırı girişimi

Dolmabahçe Sarayı önünde nöbet tutan polislerin bulunduğu noktaya el bombası atıldı. El bombasının patlamaması üzerine polise ateş etmeye çalışan saldırgan gözaltına alındı.



Edinilen bilgiye göre; üzerinde uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kiÅŸi nöbetçi kulübesine el bombası attı.

Ancak patlama gerçekleÅŸmedi. Hemen harekete geçen nöbet kulübesindeki tören kıyafetli polisler harekete geçti. Åžüpheli kiÅŸi, yere yatırılarak etkisiz hale getirildi.

Olay yerine bomba imha uzmanları çağırılırken sarayın önünden geçen Dolmabahçe caddesi çift yönlü olarak trafiÄŸe kapatıldı.

Kelepçelenen kiÅŸi saray içindeki polis noktasına götürülürken bomba imha uzmanlarının olay yerindeki incelemesi sürüyor.

Ä°stanbul Emniyeti'nden Dolmabahçe saldırısı açıklaması

 Ä°stanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Dolmabahçe Sarayı önündeki saldırıyı yapan kiÅŸinin 30 yaÅŸlarında, bilinen bir terör örgütü üyesi olduÄŸunu ve 2003-2006 yılları arasında cezaevinde yattığını açıkladı. Altınok, teröristin sarayın ana kapısı önündeki nizamiyede bulunan polisleri hedef aldığını, attığı 2 el bombasının patlamadığını ve tabancasıyla ateÅŸ ettiÄŸini de söyledi. 

Olay yerinde incelemelerde bulunan Emniyet müdürü Altınok, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Altınok, ÅŸunları söyledi:
"Bugün saat 14.30 civarlarında, Dolmabahçe Sarayı'nın giriÅŸinde, Ana Nizamiyesi'nde, bizce malum olan, bilinen bir terör örgütü mensubu olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümüz bir ÅŸahıs tarafından önce 2 el bombası atarak, sonra tabanca ateÅŸinde bulunarak bir saldırıda bulunulmuÅŸtur. ArkadaÅŸlarımızın mukabelesi neticesinde kaçarken canlı olarak ele geçirilmiÅŸtir. Teröristin üzerinde çok eski bir uzun namlulu silah, bir tabanca ve atmış olduÄŸu, patlamayan 2 el bombası ele geçirilmiÅŸtir. Terörist elimizde. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Daha geniÅŸ açıklamayı tahkikat devam ettikçe sizlere duyuracağız."

Altınok, gazetecilerin, "Teröristin kimliÄŸi ve örgütle ilgili bilgi alabilir miyiz?" sorusuna, "KimliÄŸi ve baÄŸlantısı bizce malum. Åžu anda vermek istemiyorum" yanıtını verdi.
Emniyet Müdürü, "Daha önce yaptığı bir terör eylemi var mı?" sorusuna da, "Hapishanede yatmışlığı var" karşılığını verdi. 

"BAÅžBAKANLIK OFÄ°SÄ° MÄ°?"

Bir gazetecinin, "Saldırı BaÅŸbakanlık Ofisi'ne mi yönelik? sorusuna da, "Hayır. Sarayın giriÅŸindeki Nizamiyedeki polislere yönelik. Bizim arkadaÅŸlarımıza yönelik" dedi.

Altınok, eylemde tek kiÅŸinin olduÄŸunu, yaralanan kimsenin bulunmadığını belirterek, "El bombasının pimini çekiyor, ama patlamamış. Daha sonra arkadaÅŸlarımız 2 el bombasını da imha ettiler" dedi. 

Selami Altınok, saldırganın 30 yaÅŸlarında olduÄŸunu, 2003-2006 yılları arasında hapis yattığını söyledi. 

Saldırganın yakalandıktan sonra Terörle Mücadele Åžubesi'ne götürüldüÄŸü öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.