Sosyal Medya

Güncel

Havai fişek ellerinde patladı: 3 ölü

Yılbaşı kutlamaları ile ilgili dünyanın dört bir yanından facia haberleri gelmeye devam ediyor. Çin'de 35 kişinin izdiham sonucu ölmesinden sonra, Danimarka'dan da kötü bir haber geldi. Havai fişeklerin yerde patlaması sonucu 3 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı. Ülkede 137 yangın meydana geldi.



Ä°lk olay ülkenin Jylland yarım adasında Mariager kentine baÄŸlı Assensde meydana geldi. Krizantem bomba adı verilen güçlü havai fiÅŸek 37 yaşındaki bir ÅŸahsın elinde patladı ve ÅŸahıs olay yerinde hayatını kaybetti. Ä°kinci olay, Hobro ÅŸehrine baÄŸlı Skjellerupda meydana geldi. 24 ve 25 yaÅŸlarında iki kiÅŸi yine güçlü bir havai fiÅŸeÄŸin yaklaşık 1 metre mesafede patlaması sonucu hayatlarını yitirdi. Aynı ÅŸehrinde 24 ve 28 yaÅŸlarında 2 kiÅŸi ellerinde patlayan fiÅŸek nedeniyle ağır yaralandı. Yaralı 2 kiÅŸi helikopterle Kopenhag Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 3 olayda da olay yerine bomba uzmanları gönderildi. FiÅŸeklerden yaralanmalarının daha çok olayların Jylland yarım adasında meydana gelmesi dikkat çekti.

137 YANGIN MEYDANA GELDÄ°

 

Ülkenin kurtarma kuruluÅŸu Falck ise, havai fiÅŸekler yüzünden 137 yangının meydana geldiÄŸini çok sayıda gencin yaralandığını bildirdi. Falck sözcüsü Jeppe Ilkjer ÅŸöyle dedi:

"Yeni yıla girerken çok yoÄŸun baÅŸladık. Ülke çapında 155 kez yangın alarm aldık ancak bunlardan sadece 137si ciddi ÅŸekilde yangındı. Ancak gecenin tamamına baktığımızda geçtiÄŸimiz yıla oranla daha az yangın meydana geldi."
Odense ve Svendorg hastaneleri 24 kiÅŸinin ellerinden ve gözlerinden yaralandığını, bazı gençlerin ellerinde patlayan fiÅŸekler yüzünden parmaklarını kaybettiÄŸini bildirdi. Lolland Falster bölgesinde bir polis memurunun yüzüne aldığı tekme sonucu yaralandığı bildirildi. Emniyet Genel müdürlüÄŸü yılbaşı akÅŸamı içkili kiÅŸiler arasında çatışmaların çıktığını ancak önceki yıllara oranla daha sakin bir yılbaşı akÅŸamı geçirildiÄŸini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.