Sosyal Medya

Güncel

HÜDA PAR'dan PKK ve HDP'ye uyarı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Kürtlerin kendi arasında çatışmasının hiç kimseye fayda sağlamayacağını belirterek, “Böyle bir çatışma bölgeyi tamamen bir kaosa çevirir" dedi.



HÜDA PAR Genel BaÅŸkanı YapıcıoÄŸlu, parti genel merkezinde düzenlediÄŸi basın toplantısında Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaÅŸanan olaylarla ilgili deÄŸerlendirmelerde bulundu. YapıcıoÄŸlu, Cizre'de yaÅŸanan olaylarda sadece PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin sorumlu olduÄŸu yönünde bir algı oluÅŸturulmaya çalıştığını belirterek, saldırıların arkasında farklı farklı örgütlerin olmadığını, bir örgütün farklı roller üstlenmiÅŸ küçük küçük parçacıklarının bulunduÄŸunu öne sürdü. "PKK'ya tabi olmayı kabul etmeyen ve baskılara, tek tipçiliÄŸe direnen bir yapı olduÄŸu için HÜDA PAR hedeftir '' diyen YapıcıoÄŸlu, tek tipçiliÄŸi reddettiÄŸi için diÄŸer muhalif yapıları cesaretlendirmesinin HÜDA PAR'ı PKK'nın hedefi yaptığını söyledi.

"KÜRTLERÄ° KIÅžKIRTMAYIN"

Kürtlerin iç çatışmasının herkesten önce Kürtlerin felaketi olacağını kaydeden YapıcıoÄŸlu, "Ben PKK'ya ve onun siyasi temsilcisi HDP'ye seslenmek istiyorum. Sizin de olaydan hemen sonra yaptığınız açıklamalarda kabul ettiÄŸiniz gibi, Kürtlerin kendi arasında çatışması hiç kimseye fayda saÄŸlamaz. Böyle bir çatışma bölgeyi tamamen bir kaosa çevirir. Türkiye'deki bir iç savaÅŸtan önce belki de Kürtlerin kendi arasındaki bir iç savaÅŸ gündeme gelir. EÄŸer gerçekten Kürt halkının iyiliÄŸini istiyorsanız, Kürt halkının haklarını talep ettiÄŸiniz iddianızda doÄŸruysanız, Kürtleri birbirine karşı kışkırtmaktan, onları birbirine düÅŸürmekten ve size benzemeyen farklı bir çizgide siyaset yapmak isteyen Kürtlere saldırmaktan bir an önce vazgeçin" diye konuÅŸtu.

"OLAYLARIN VEHAMETÄ° YETERÄ°NCE FARK EDÄ°LEMÄ°YOR"

HÜDA PAR'ın silahlı bir kolunun da olmadığını ifade eden YapıcıoÄŸlu, saldırıların devam etmesi ve bıçağın kemiÄŸe dayanması durumunda halkın kendi kendini savunma haline geçmek zorunda kalacağını kaydetti. Olayların abartıldığı yönündeki iddialara katılmadığını söyleyen YapıcıoÄŸlu, olayların vahametinin yeterince fark edilmediÄŸini ifade ederek, "Bu olaylar gün ve gün ÅŸiddetlenerek devam edecek gibi seyir izliyor'' dedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.