Sosyal Medya

Güncel

PEGİDA eylemcilerinin yaptıkları ırkçılıktan farksız

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz, İslam karşıtı PEGIDA eylemcilerinin yaptıklarının ırkçılıktan farksız olduğunu söyledi.



Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Aydan ÖzoÄŸuz, yabancı düÅŸmanı ve Ä°slam karşıtı "Batı’nın Ä°slamlaÅŸmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin fark gözetmeden tüm Müslümanlara ayrımcılık yaptığını belirterek ''Öfkesini günah keçilerinden çıkarmak ve bir dinin tüm üyelerine toptan ayrımcılık yapmak hiçbir ÅŸekilde meÅŸru deÄŸildir. PEGIDA da Müslümanlara bunu yapıyor" dedi.

Die Welt gazetesine konuÅŸan ÖzoÄŸuz, PEGIDA hareketi ve oluÅŸturduÄŸu atmosferden endiÅŸe duyduÄŸunu belirterek toplumdaki orta sınıfın ÅŸiddete hazır olmasının kendisini korkuttuÄŸunu vurguladı.

ÖzoÄŸuz, "Burada tüm Müslümanlar söz konusu ve bu da ırkçılıktan baÅŸka bir ÅŸey deÄŸildir” diye konuÅŸtu.

Aydan ÖzoÄŸuz, "Ben dünyada olup bitenlere anlam veremiyorum demek ve siyasi partileri eleÅŸtirmek uygun. Ancak hayal kırıklığından baÅŸkalarını sorumlu tutmak ve bir dine mensup olanlara ayrımcılık yapmak kabul edilemez. Öfkesini günah keçilerinden çıkarmak ve bir dinin tüm üyelerine toptan ayrımcılık yapmak hiçbir ÅŸekilde meÅŸru deÄŸildir. PEGIDA da Müslümanlara bunu yapıyor" ifadesini kullandı. 

Çok sayıda göçmenin hakaret ve kaba davranışlara maruz kaldığını söyleyen ÖzoÄŸuz, ön yargıları kırmak için ülkeye iltica edenlerin neden geldiÄŸine iliÅŸkin bilgilendirme yapılması gerektiÄŸine iÅŸaret etti. ÖzoÄŸuz, "Öte yandan çok sayıda kiÅŸinin, endiÅŸelerini bir kenara bırakıp, 'Nasıl yardımcı olabilirim' demesi bana ümit veriyor" dedi. 

ÖzoÄŸuz, Almanya'nın göçmenlere ihtiyacı olduÄŸunu ifade ederek ülkeye göç etmek isteyenler için belli koÅŸullar ve kuralların bulunduÄŸunu ve herkesin gelemediÄŸini hatırlattı.

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.