Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye İhvanı "müzakere girişimini" reddetti

Suriye’deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı, (İhvan) Rusya’nın, muhalifler ile rejim arasında müzakerelerin yapılması yönündeki girişimini reddetti.



Suriye’deki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı’nın (Ä°hvan) Rusya’nın, muhalifler ile rejim arasında müzakerelerin yapılması yönündeki giriÅŸimini reddettiÄŸi bildirildi.

Ä°hvan’ın resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Ä°hvan, Rusya’nın giriÅŸimini reddetmektedir. Ä°hvan, rejim ile müttefikleri Rusya ve Ä°ran’a karşı mücadele eden halkın yanında yer almaktadır" ifadesi kullanıldı.

Ä°hvan'ın, rejimin düÅŸmesi, ona baÄŸlı güvenlik güçlerinin dağıtılması ve sivil devletin kurulması konusunda Suriye devriminin vizyonunu desteklediÄŸi belirtilen açıklamada, ÅŸunlar kaydedildi:

"Uluslararası toplum, sivilleri korumak ve yüz binlerce insanı öldüren rejimin cezalandırmasına yönelik görevini yerine getirmelidir. Ä°hvan, BeÅŸÅŸar Esed rejimi ve güvenlik güçlerinin gitmesi, tutukluların serbest bırakılması ve bazı bölgelere uygulanan ablukanın kaldırılması ÅŸartları çerçevesinde siyasi çözümü desteklemektedir."

Açıklamada, ayrıca, Rusya’dan rejime verdiÄŸi desteÄŸinden vazgeçerek, Suriye halkının yanında yer alması talep edildi.

Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandır LukaÅŸeviç 25 Aralık’ta, 20 Ocak 2015'ten sonra Moskova'da düzenlemeyi planladıkları müzakerelere önce Suriye muhalefeti temsilcilerinin davet edileceÄŸini, daha sonra görüÅŸmelere hükümet temsilcilerinin de dahil olacağını söylemiÅŸti. Suriye, iç savaşı sonlandırmak amacıyla yapılması planlanan müzakerelere katılmaya hazır olduÄŸunu açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.