Sosyal Medya

Güncel

Rejim Şam'da güvenli geçiş sağladı

Suriye ordusu, bir yıldan uzun süredir kuşatma altında olan Şam'ın doğu Guta bölgesinde 'güvenli geçiş' sağladı. 31 aile kuşatma altındaki bölgeyi terk etti.



Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Suriye ordusu baÅŸken Åžam'ın bir yıldan uzun süredir süredir rejimin kuÅŸatması altında bulunan DoÄŸu Guta bölgesinde 'güvenli geçiÅŸ' saÄŸladı. KuÅŸatma altındaki bölgeden ÅŸimdiye kadar 31 aile tahliye edildi.

DoÄŸu Guta'daki Duma ve Zibdin bölgelerinde siviller için 'güvenli geçiÅŸ' saÄŸlayan Suriye ordusunun tahliye ettikleri arasında kadınlar, çocuklar ve yaÅŸlılar da bulunuyor. 

Aynı ajans daha önce, 9 Aralık'ta da Duma'da bir tahliye gerçekleÅŸtiÄŸini ve 76 ailenin kuÅŸatma altındaki Duma'dan çıkışına izin verildiÄŸini duyurmuÅŸtu.

AFP'ye konuÅŸan ve Duma'da yaÅŸayan bir aktivist tahliye iÅŸlemini doÄŸruladı. Said Batal ismindeki aktivist, Duma ve Zibdin'den kaçanların gölatına alınma veya alıkonulma korkusu yaÅŸadığını aktardı.

Bir buçuk ay önce tahliye edilenlerin hâlâ gözaltında olduÄŸunu veya alıkonulduÄŸunu söyleyen Batal, bazı erkeklerin ise rejim yanlısı milislere katılmaya zorlandığını belirtti.

Ä°nsan hakları örgütlerine göre DoÄŸu Guta'da yaÅŸayan on binlerce sivil çok kötü koÅŸullarda yaşıyor.

DoÄŸu Guta bölgesindeki halk, içme ve temizlik suyunu eski yöntemlerle kuyulardan saÄŸlamaya çalışıyor. Gıda ve ilaç sıkıntısının yaÅŸandığı bölgede halk hastalıklarla da mücadele etmek zorunda.

 

 

 

Kaynak: AA ve AFP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.