Sosyal Medya

YaÅŸam

Ä°stanbul'da kar ÅŸiddetleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, İstanbul'da kar yağışı gece şiddetini arttıracak.



Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, Ä°stanbul'da kar yağışı etkisini artırarak devam edecek. Yağış süresince rüzgarın da yer yer fırtına ÅŸeklinde olacağı (75 km/s) tahmin ediliyor.

Kar yağışının 1 Ocak PerÅŸembe günü yaÄŸmura dönüÅŸmesi bekleniyor.

Kapalı karayolları

Salı sabah saatlerinden itibaren şiddetini artıran kar ulaşımı da olumsuz etkiliyor.

Balıkesir, Manisa arasında bir TIR’ın kaza yapması sonucu Ä°zmir-Ä°stanbul karayolu çift taraflı trafiÄŸe kapandı.

Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayollarında sıkıntı çekilmezken, Balıkesir- Ä°zmir karayolunun da 40'ıncı kilometresinde bir TIR'ın kayması sonucu yol çift yönlü olarak trafiÄŸe kapandı.

Balıkesir Afet Acil Durum MüdürlüÄŸü yolun 1 saat içinde trafiÄŸe açılacağını söyledi. Ana arterler ile ilçe karayollarına zincirsiz trafiÄŸe çıkılmasına izin verilmiyor.

Balıkesir’e baÄŸlı ilçelerden Dursunbey'de 19, SavaÅŸtepe'de 7, Sındırgı'da 12, Bigadiç'te 24, Gönen ve Balya'da ise 1'er mahallenin yolları kapandı. Ä°letiÅŸimde sıkıntı çekilmezken, il merkezine baÄŸlı 6, Bigadiç'te 3, Sındırgı'da 7, Kepsut ve Dursunbey'de 5'er mahallenin elektrikleri kesildi.

Bursa’dan Ankara’ya gidiÅŸ kapalı

Bursa ve çevresinde etkili olan kar sabah erken saatlerde baÅŸladı.

Bursa- Ankara karayolu Ä°negöl Mezitler Mevkii'nde de iki TIR'ın kayması sonucu Ankara'ya gidiÅŸ yönü ulaşıma kapandı. Bursa'ya geliÅŸ yönünde ise yoÄŸun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım güçlükle saÄŸlanıyor.

Karayolları ekipleri, araç kuyruÄŸu nedeniyle kazanın bölgeye ulaÅŸmakta zorlandı. Bir iÅŸ makinası ters yönden giderek kaza yerine ulaÅŸtı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Ä°negöl'den Ankara yönüne araçların zincir takmadan yola çıkmalarına izin verilmiyor.

ÇarÅŸamba günü yoÄŸun kar yağışı

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü, bu geceden itibaren Marmara'nın batısında, Çanakkale baÅŸta olmak üzere Ä°stanbul, TekirdaÄŸ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde yoÄŸun kar yağışı beklendiÄŸini açıkladı.

Rüzgârın kuzey ve kuzeydoÄŸu yönlerden tam fırtına ÅŸeklinde esmesi bekleniyor. Rüzgârın hızı yer yer saatte 100 kilometreyi aÅŸacak.

Meteoroloji, fırtınanın meydana getirebileceÄŸi ulaşımda aksamalar, aÄŸaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı vatandaÅŸları uyardı.

Fırtınanın perÅŸembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi bekleniyor.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.