Sosyal Medya

Güncel

Yargıtay gizlilik kararı aldı

Yeni oluşan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, dairelerin iş bölümünü belirlemek amacıyla toplandı.Toplantıda, iş bölümüne ilişkin karar çıkmazken süreçle ilgili gizlilik kararı alındı.



Yeni oluÅŸan Yargıtay Birinci BaÅŸkanlık Kurulunun, dairelerin iÅŸ bölümünü belirlemek amacıyla yaptığı toplantı sona erdi.

Kamuoyunda yeni yargı paketi olarak bilinen kanunun yürürlüÄŸe girmesiyle yeniden belirlenmesi öngörülen Birinci BaÅŸkanlık Kurulu seçimleri tamamlanmış, seçimle 12 asıl 8 yedek üye belirlenmiÅŸti.

Yeni oluÅŸan Birinci BaÅŸkanlık Kurulu üyeleri, iÅŸ durumunu dikkate alarak, daireler arasındaki iÅŸ bölümünü belirlemek amacıyla bir araya geldi. Toplantıda dairelerin iÅŸ bölümüne iliÅŸkin karar çıkmadı.

Süreçle ilgili gizlilik kararı alındığı, iÅŸ bölümüne iliÅŸkin çalışmanın tamamlanmasına kadar bu konuda açıklama yapılmayacağı öÄŸrenildi.

Kurulun iÅŸ bölümünü yapmasının ardından buna iliÅŸkin karar derhal Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yayım tarihinden itibaren on gün sonra uygulanmaya baÅŸlanacak.

Bu kapsamda Kurul tarafından, dairelerin iÅŸ durumu ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, Yargıtay daire baÅŸkanları, üyeleri ve tetkik hakimlerinin hangi dairelerde görev yapacağı yeniden belirlenecek.

Yargıtay Birinci BaÅŸkanlık Kurulu'nun iÅŸ bölümü kararı uygulanmaya baÅŸlayıncaya kadar bu kanunla yapılan deÄŸiÅŸiklikten önceki iÅŸ bölümüne iliÅŸkin hükümler uygulanmaya devam edecek.

Yeni iÅŸ bölümüyle dairesi deÄŸiÅŸtirilen dava dosyaları, görevlendirme yapılmasından itibaren on gün içinde mevcut halleriyle ilgili daireye gönderilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.