Sosyal Medya

Güncel

PKK'dan Hürriyet'e servis MİT'e operasyon

Hürriyet internet sitesinde operasyon gazetecilik adına yeni bir habere daha imza attı. PKK sitelerinde MİT'i hedef alan iddialar bugün Hürriyet'e manşet yapıldı. "IŞİD'ci sanılan 12 MİT'çi öldürüldü" şeklindeki hiç bir kaynağın doğrulamadığı haber, sosyal medyada yayıldıktan sonra Hürriyet'in ana sayfasından kaldırıldı. Bu iddialar 20 gün önce İran sitelerinde yer aldı ardından da PKK'ya yakın sitelerde yayınlandı.



Hürriyet, PKK sitelerinin iddialarıyla MÄ°T'e operasyon çekmeye kalkıştı. Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'nı hedef alan haberde Hürriyet, 12 MÄ°T'çi'nin IŞİD'ci sanılarak Musul ve Kobani'de öldürüldüÄŸü duyurup isim listesi yayınladı.
Kaynak olarak ise PKK'ya yakınlığı ile bilinen siteleri gösteren Hürriyet daha sonra bu haberi ana sayfasından kaldırdı.

Ä°ran'dan PKK'ya Hürriyet'ten paralel sitelere manÅŸet 
MÄ°T'i ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini hedef alan haber Hürriyet'in manÅŸetinden çekilse de dolaşıma sokulmuÅŸ oldu. Paralel yapının sözcülüÄŸünü yapan Samanyoluhaber, Bugun, Rotahaber ve aktifhaber siteleri haberi manÅŸetlerine koydu.
Ä°ran-PKK iÅŸbirliÄŸi
Hürriyet'in haberine twitter'dan da tepki yaÄŸdı. Yeni Åžafak yazarı Nedret Ersanel'in "IŞİD'ci sanılan 12 MÄ°T'çi öldürüldü" iddiası doÄŸru çıksa dahi, Hürriyet vs, basının bu ÅŸekilde, üstelik isim zikrederek vermesini aklamaz" ÅŸeklindeki twitine gelen yorumlar ise dikkatleri PKK-Ä°ran iÅŸbirliÄŸine çekti.
İran sitesi yazdı BDP sordu
Bir twitter kullanıcı Hürriyet'in bugün PKK kaynaklarına dayandırdığı haber ve öldürüldüÄŸü iddia edilen MÄ°T'çilerin isimleri 9 Aralık'ta Ä°ran sitesi ABNA'da yayınlandı. Haber daha sonra PKK'nın sitesi Fırat Haber Ajansı'nda ABNA kaynaklı olarak yayınlandı. Bu iddia iki gün sonra ise BDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız tarafından Meclis gündemine taşındı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.