Sosyal Medya

Güncel

Ağca Türkiye'ye döndü

Suikast girişiminde bulunduğu Papa 2. Jean Paul'ün Vatikan'daki mezarını ziyaret ettikten sonra İtalya'ya vizesiz girdiği için gözaltına alınıp sınır dışı edilen Mehmet Ali Ağca Türkiye'ye döndü.



1981’de suikast giriÅŸimi ile yaraladığı Papa 2. Jean Paul'ün kabrini ziyaret eden Mehmet Ali AÄŸca, Ä°talya'ya yasadışı belgelerle girmesi sebebiyle akÅŸam saatlerinde sınır dışı edildi. AÄŸca, Alitalia'ya ait 23.00'te kalkan uçakla Ä°stanbul'a geldi. 

Sınır dışı edildiÄŸi için havalimanında pasaport iÅŸlemleri uzun süren AÄŸca, daha sonra avukatı ile buradan ayrıldı. AÄŸca, havalimanından çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtlamadı. 

Ä°talya'ya Avusturya üzerinden vizesiz girdiÄŸi belirtilen AÄŸca'nın bu ülkeye nasıl ulaÅŸtığı ise belirsizliÄŸini koruyor. 

Mehmet Ali AÄŸca, avukatı aracılığı ile yaptığı açıklamada, "Ä°talya'ya benim yabancı servislerin yardımıyla girdiÄŸimi iddia ediyorlar. Böyle bir ÅŸey yok. 34 yıl önce Roma'ya nasıl girdiysem, aynı ÅŸekilde girdim. 2011 yılında almış olduÄŸum Türk pasaportumla Avusturya'ya gittim, oradan da Roma'ya geçtim" ifadelerini kullanmıştı.

Beyaz güllerle geldi

Mehmet Ali AÄŸca, Cumartesi günü sabah saatlerinde elinde iki demet beyaz gülle, 13 Mayıs 1981'de düzenlediÄŸi suikastle yaraladığı Papa 2. Jean Paul'ün Aziz Petrus Bazilikası'ndaki kabrini ziyaret etmiÅŸti.

Ziyaret sonrası Aziz Petrus Meydanı'nda Ä°talyan Adnkronos ajansına konuÅŸan AÄŸca, Papa 2. Jean Paul'ün kendisini 27 Aralık 1983'te, suikastten iki yıl sonra tutuklu bulunduÄŸu Rebbibia Cezaevi'nde ziyaret ettiÄŸini hatırlattı, bu ziyaretin 31. yıldönümünde burada olmak istediÄŸini söyledi.

AÄŸca kabir ziyaretini "Bu mucizevi yere geri döndüm" ÅŸeklinde açıklamıştı. AÄŸca basın açıklamasından sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA, Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.