Sosyal Medya

Güncel

CHP'li vekil gizli oturumu açıkladı

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TBMM’de çözüm süreci ile ilgili yapılan ve 10 yıl içinde açıklanması suç sayılan "gizli oturum" kayıtlarını açıkladı. Özkoç "Ben bunların suç olduğunu biliyorum ve kendi isteğimle açıklıyorum" ifadeleri ile BDP'nin süreçteki 6 talebini açıkladı.



20 Ekim 2011'de AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin “terör” konusunda verdiÄŸi genel görüÅŸme önergelerinin öngörüÅŸmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kapalı oturum yapıldı. 26 Ekim 2011'de “terör” konulu genel görüÅŸme için yapılan kapalı oturum gerçekleÅŸtirildi. TBMM'de gerçekleÅŸtirilen kapalı oturumda görüÅŸülen konuların 10 yıl içinde açıklanması suç sayılıyor.

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise Bugün TV ekranlarında canlı yayında TBMM'de gerçekleÅŸtirilen kapalı oturumun içeriÄŸine iliÅŸkin açıklamalar yaptı. Özkoç, yapılan gizli oturumda dönemin BDP Grup BaÅŸkanvekili'nin çözüm süreci ile ilgili taleplerini 6 madde halinde açıkladı.  Özkoç, "Ben bunların suç olduÄŸunu biliyorum ve kendi isteÄŸimle açıklıyorum" dedi. 

Ä°ÅŸte CHP'li Özkoç'un canlı yayında açıkladığı BDP'nin taleplerinin olduÄŸunu iddia ettiÄŸi o maddeler:

- Türkiye'nin 25 eyalete bölünmesi.

- Öcalan'ın serbest bırakılması

- Özerklik koÅŸularının gündeme getirilmesi

- Eyalet başkanlarının TBMM'ye getirilmesi

-  Özerklik hakkının saklı olması

- Her eyaletin kendi özerk güvenlik güçlerinin olması

Bilerek suç iÅŸledi

TBMM'de gerçekleÅŸtirilen gizli oturumdaki konuları açıklayan Özkoç, "Ben bunların suç olduÄŸunu biliyorum ve kendi isteÄŸimle açıklıyorum. Ama ben Meclis'te ettiÄŸim yemine sadık kalmak için bunları açıklıyorum ve Türk milletine verdiÄŸim sözü yerine getiriyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.