Sosyal Medya

Coğrafyamız

Barzani planını açıkladı

IKBY Başkanı Irak'ın gerçek bir ülke olmadığını sadece harita üzerinde var olduğunu ve Sykes-Picot'u değiştirmek istediğini söyledi.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesud Barzani, Irak haritasının deÄŸiÅŸmesi gerektiÄŸini, mevcut haritanın gerçek bir yapı üzerine çizilmediÄŸini ve Sykes-Picot'u deÄŸiÅŸtirmek istediÄŸini söyledi.

Reuters'a konuÅŸan Barzani, IŞİD'e karşı yürütülecek stratejiyle ilgili olarak ABD'li bir generalle bir araya geldiÄŸini söyledi. ABD'li generalle aralarında geçen konuÅŸmayı aktaran Barzani, "Benim planımı sordular. Ben planımın Sykes-Picot'u (OrtadoÄŸu'nun ÅŸu anki haritasının çizildiÄŸi 1916 yılında Fransa ile Ä°ngiltere arasında imzalanan anlaÅŸma) deÄŸiÅŸtirmek olduÄŸunu söyledim." ifadelerini kullandı.

Barzani, "Irak gerçek deÄŸil. Sadece harita üzerinde var. Ülke kendi kendini öldürüyor. Åžiiler ve Sünniler bir arada yaÅŸayamıyorlar. Bizim onlarla birlikte yaÅŸamamızı nasıl bekleyebilirler? Bizim kültürümüz farklı. Kürt mentalitesi farklı. Biz boÅŸanmak istiyoruz." dedi. 

TÄ°METÜRK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.