Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Hackerlar artık bunu da yapabiliyor!

Alman bir hackerin Federal Savunma Bakanı Von der Leyen'in bir resminden parmak izinin kopyasını çektiği bildirildi.



Alman bilgisayar uzmanları derneÄŸi 'Chaos Computer Club' (CCC) üyesi bir hakerin Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in fotoÄŸrafından parmak izini kopyaladığı ve kısa bir süre içinde internette yayınlacağı bildirildi.

CCC tarafından Hamburg'ta düzenlenen kongrede konuÅŸan Jan Krissler isimli haker, bakanın parmak izi kopyasını almak için herhangi bir ÅŸeye dokunmuÅŸ olmasının gerekmediÄŸini, basın toplantısında çekilmiÅŸ bir resminden parmak izini alabildiÄŸini söyledi.





Krissler, kongredeki konuÅŸmasında tamamlanmamış bir resim göstererek, parmak izini özel bir bilgisayar programıyla kopyaladığını, ancak bunun manuel olarak da yapılabileceÄŸini belirtti. Resimdeki eksik kısımların baÅŸka açılardan çekilecek fotoÄŸraflarla tamamlanabileceÄŸini bildirdi.

Daha önce 'Zeit' gazetesinin internet sitesinde yayınlanan bir haberde parmak izi taklidi yapıldığı bildirilmiÅŸti. Krissler 2008 yılında, zamanın Federal Ä°çiÅŸleri Bakanı Wolfgang Schaeuble'nin parmak izini yayınlamıştı.

Sıradan vatandaÅŸların da parmak izlerinin bu ÅŸekilde fotoÄŸraflardan kolayca kopya edilebilmesi mümkün. Son zamanlarda göz resmi ve parmak izi güvenlik önlemi olarak kullanılıyor. Krissler, bu tür birçok güvenlik sisteminin nasıl çözülerek aşılabileceÄŸini gösteriyor. Yüzü tanıyan güvenlik aleti, fotoÄŸrafı da kabul ediyor. Aynı ÅŸekilde iPhone araçlarının kullandığı parmak izi güvenlik sistemi de parmak resmi ile çözülebiliyor.

DÜNYA BÜLTENÄ° 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.