Sosyal Medya

Güncel

Başbuğ'dan Paralel kumpasa suç duyurusu

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Ergenekon'da kumpas" iddiaları ile ilgili "müşteki" sıfatıyla ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.



BaÅŸbuÄŸ'un avukatı Ä°lkay Sezer'den alınan bilgiye göre BaÅŸbuÄŸ'un önce Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Hadi SalihoÄŸlu'na nezaket ziyaretinde bulunacağı ardından ise "Ergenekon'da kumpas" iddialarına iliÅŸkin yürütülen soruÅŸturma kapsamında savcı Mesut Erdinç Bayhan'a müÅŸteki sıfatıyla ifade vereceÄŸi ve sorumlulular hakkında suç duyurusunda bulunacağı öÄŸrenildi. BaÅŸbuÄŸ'un daha sonra da Ergenekon soruÅŸturma ve davasını yöneten hakim ve savcılara iliÅŸkin ÅŸikayeti için de Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettiÅŸlerine ifade vereceÄŸi belirtildi. 

BASIN MENSUPLARINI ENGELLEMEYE ÇALIÅžTILAR

Öte yandan adliyenin özel güvenlik görevlileri de BaÅŸbuÄŸ'un giriÅŸ yaptığı adliyenin protokol kapısında basın mensuplarının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

TWÄ°TTER'DAN AÇIKLAMA

 

BaÅŸbuÄŸ, twitter hesabından yaptığı açıklamada ise, "Bugün ÇaÄŸlayan adliyesine gidip Türk Ordusu ve personelini hedef alan soruÅŸturmalarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.