Sosyal Medya

Güncel

HÜDA PAR Üyeleri Saldırıda Yaşadıklarını Anlattı

HÜDA PAR Üyeleri Saldırıda Yaşadıklarını Anlattı



Cizre ilçesinde 3 kiÅŸinin yaÅŸamını yitirdiÄŸi olaylarda saldırıya uÄŸrayan HÜDA PAR üyeleri, yaÅŸadıklarını anlattı.

 Terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyelerince evi ateÅŸe verilen Åžemsettin Gözüngü (32), olay sırasında komÅŸunun evinde misafirlikte olduÄŸunu belirterek, "Evimi uzun namlulu silahla taradıktan sonra camını kırdıkları pencereden içeri molotofkokteyli attılar" dedi.

Cep telefonuyla ulaÅŸtığı eÅŸini 2 yaşındaki çocuÄŸu UÄŸur ile banyoya sığınması için yönlendirdiÄŸini kaydeden Gözüngü, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Bu sırada kapıyı kırıp içeri giren saldırganlar, evimizi oda oda ateÅŸe verdi. Evimizin banyosu misafirlikte olduÄŸum evin tarafında yer alıyordu. EÅŸimi ve çocuÄŸunu kurtarmak için arkadaÅŸlarla dış taraftan duvarı kırıp, onları dışarı çıkardık. EÄŸer duvarı kırmasaydık hamile eÅŸim ve çocuÄŸum yanacaktı"

Yere uzanarak kurtulabildik

Halis Gözüngü (35) ise saat 03.00'te eÅŸi ve 4 çocuÄŸuyla uyuduÄŸu sırada evine silahlı saldırı yapıldığını vurgulayarak, ÅŸunları anlattı:

"Çocuklar yerde yattığı için hemen onların yanına uzandık. Evimizi delik deÅŸik ettiler, kafamızı yerden kaldıramıyorduk. Yere uzanarak kurtulabildik. Çok ağır silahlar kullandılar. Saldırı sırasında mutfakta yangın çıktı. KardeÅŸim ile yangını söndürdük. EÄŸer söndürmeseydik evimizde büyük bir yangın çıkacaktı. Allah’ın yardımı olmasaydı belki hepimiz ölürdük."

Osman Gözüngü (44) de saldırı nedeniyle aracının kullanılamaz hale geldiÄŸini söyledi.

Evlerdeki hasar ortaya çıktı

Bu arada Nur Mahallesi'nde HÜDA-PAR'a üye bazı kiÅŸilerin evlerine uzun namlulu silahla düzenlenen saldırının boyutu ortaya çıktı.

Saldırı nedeniyle bazı evlerde büyük hasar oluÅŸtuÄŸu görüldü.

Saldırıda ateÅŸe verilen 2 ev ile silahla taranan 10'u aÅŸkın evdeki hasar, yaÅŸanan olayın vahametini gözler önüne serdi.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.