Sosyal Medya

YaÅŸam

İstanbullular 3 güne dikkat

Meteorolojiden alınan son bilgilere göre bu geceden itibaren İstanbul yağışın etkisi altına girecek. İstanbulluların merakla beklediği kar yağışının ise salı gününden sonra görüleceği belirtildi.



Yağışların genellikle yaÄŸmur ve saÄŸanak, DoÄŸu Karadeniz'in iç kesimleri, Ä°ç Anadolu'nun doÄŸusu ve DoÄŸu Anadolu da karla karışık yaÄŸmur ve kar ÅŸeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doÄŸu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın akÅŸam saatlerinden itibaren Marmara ve Ege'de güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına ÅŸeklinde esmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığı kuzey kesimlerde 3 ila 6 derece azalacak, diÄŸer yerlerde önemli bir deÄŸiÅŸiklik beklenmiyor.
Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Orta ve DoÄŸu Karadenizde kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, DoÄŸu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 km/saat), akÅŸam ve gece saatlerinde Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına(60-90 km/saat) ÅŸeklinde esmesi bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ÅŸöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 8
Ä°stanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yaÄŸmur ve saÄŸanak yağışlı 9
Ä°zmir: Parçalı ve çok bulutlu akÅŸam saatlerinden sonra saÄŸanak yağışlı 12
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı saÄŸanak yağışlı 15
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı saÄŸanak yağışlı 16
Konya: Parçalı ve çok bulutlu 11
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yaÄŸmurlu 10
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yaÄŸmurlu 11
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer puslu ve sisli 4
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yaÄŸmurlu 6 

Ä°STANBUL'A KAR NE ZAMAN GELÄ°YOR?

Meteoroloji Genel MüdürlüÄŸü verilerine göre, Ä°stanbul'a mevsimin ilk karı, salı günü düÅŸecek. Aynı gün hava sıcaklığının en yüksek 5, en düÅŸük 2 derece olması ve karla karışık yaÄŸmur yaÄŸması bekleniyor. Kentte çarÅŸamba günü ise yağışın kara dönüÅŸeceÄŸi, sıcaklığın da bir dereceye düÅŸeceÄŸi tahmin ediliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.