Sosyal Medya

Coğrafyamız

Erdoğan, Filistinli Erdoğan'ı unutmadı

Lübnan'da yaşamını sürdüren Filistinli çocuk Erdoğan Şenaa ve ailesi, 4 yıl önce görüştükleri Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türk vatandaşlığı" sözünü tutmasının sevincini yaşıyor.



Lübnan'da yaÅŸamını sürdüren Filistinli çocuk ErdoÄŸan Åženaa ve ailesi, Türk vatandaÅŸlığı almanın sevincini yaşıyor. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın  2010 yılında Sayda kentine yaptığı ziyaret sırasında söz alan 4 buçuk yaşındaki Filistinli ErdoÄŸan Åženaa'nın ailesi, bu hafta başında Türk vatandaÅŸlığı kazandı.

Lübnan'da sığınmacı olmanın sıkıntısını yaÅŸadıkları uzun yılların ardından aldıkları vatandaÅŸlıkla yüzleri gülen aile, yaÅŸadığı sevinci evlerine astığı Türk bayraklarıyla süsledi.

MutluluÄŸunu paylaÅŸan küçük ErdoÄŸan'ın babası Muhammed Åženaa, "CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın verdiÄŸi sözün bir gün gerçek olacağına dair inancını hep taze tuttuÄŸunu" dile getirdi.

2010 yılında doÄŸan oÄŸluna o dönemin BaÅŸbakanı ErdoÄŸan'ın Filistin meselesi konusundaki tutumu nedeniyle ErdoÄŸan adını verdiÄŸini belirten Åženaa, "HiçbirÅŸeyi unutmayan büyük bir liderden Türk vatandaÅŸlığı alması" nedeniyle çok sevinçli olduÄŸunu ifade etti.

"ErdoÄŸan gibisi yok"

"DüÅŸünün! ErdoÄŸan gibi görevi zor ve çok yoÄŸun bir lider, aradan 4 yıl geçmesine raÄŸmen bizi unutmadı. O, takdiri hak eden çok büyük bir lider. Bu zamanda ErdoÄŸan gibisi yok" diyen Åženaa, Türk vatandaÅŸlığı kazanmanın onlar için çok önemli olduÄŸunu, "Hareket alanı sınırlı bir sığınmacı iken birden herÅŸeyi kolaylaÅŸtıran, hakkını arayan büyük bir devletin vatandaşı olduÄŸunu" belirtti.

ErdoÄŸan'la Sayda ziyaretinde buluÅŸmasını da anlatan Åženaa, "ErdoÄŸan'ın bir hastanenin açılışını yapmak üzere Sayda'ya geleceÄŸini duyduk. Açılışın yapılacağı yere gitmeye karar verdim. ErdoÄŸan'ı çok seviyordum, uzaktan da olsa onu görmek istiyordum" dedi.

Sayda kentinden milletvekili Behiyye el-Hariri'nin de törenden önce kendisini aradığını, o zamanlar 2 aylık olan oÄŸlu ErdoÄŸan'la tören alanına gelmesi için kendisine araç gönderdiÄŸini belirten Åženaa, ErdoÄŸan'ın yanına gittiklerinde Hariri'nin onları takdim ettiÄŸini ve ErdoÄŸan'ın oÄŸlunu kucağına alıp öptüÄŸünü söyledi.

"Daha sonra ErdoÄŸan'ın oÄŸlunun kimlik belgelerini istediÄŸini ve güzel vaatlerde bulunup yanlarından ayrıldığını" ifade eden Åženaa, "Lübnan'daki Filistin Ä°nsan Hakları Kurumu'nun konuyla ilgili takibi yaptığını ve Türkiye'nin Beyrut BüyükelçiliÄŸi'yle temasa geçtiÄŸini" kaydetti.

Åženaa sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Tanıdıklarımız, çok hayal kurma! OÄŸluna Türk vatandaÅŸlığı verilmesi imkansız dediler. Ama hayal kırıklığına uÄŸrayan ben deÄŸil, onlar oldu. Ä°nanamadılar. ErdoÄŸan sözünü tuttu. Bu özelliÄŸi, müminin vasıflarındandır".

Åženaa ayrıca, tüm Filistinli ailelere bir çocuklarına ErdoÄŸan ismi vermeleri çaÄŸrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.