Sosyal Medya

Güncel

Yılbaşını kutlayanlar vebalden kurtulamaz!

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar yılbaşının İslam kültüründe yeri olmadığını belirterek, “Bir Hıristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle Rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi kutlamayın” dedi.



Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel BaÅŸkanıMehmet Bayraktutar, yılbaşı adı altında sergilenen türlü rezilliklere sert tepki gösterdi.

Yılbaşı hazırlıklarının ve kutlamalarının gün geçtikçe hızlandığı ve topluma reklamlarla, görsel ÅŸölenlerle adeta bu Hristiyan adetinin dayatıldığı ÅŸu günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapan Bayraktutar, "Yılbaşı yada noel olarak ifade edilen günün Ä°slam kültüründe hiçbir yeri yoktur. Bir Hristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle Rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve Ä°slam dışı eÄŸlencelerin halkımıza empoze edildiÄŸi bu geceyi kutlamayın. Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi ÅŸeriflerinde “Kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardandır’ buyurmuÅŸtur. Bugün toplumu kendi kültüründen uzaklaÅŸtıran, türlü etkileÅŸimlerle toplumumuzun bir ihtiyacıymış gibi gösterilen noel bizden olmayan ahlaki yapının süslenerek toplumumuza sunulması ve kendi kültürümüzün bu yolla dejenere edilmesidir" dedi.

DÄ°NÄ°MÄ°Z ASLA Ä°ZÄ°N VERMEZ!

Bayraktutar, yılbaşı kutlamalarının doÄŸaya da zarar verdiÄŸine dikkat çekerek, "Ä°nsanlar Gezi Parkı olaylarında 7 aÄŸacın bir yerden bir yere taşınmasına tahammül etmezken noel dolayısıyla çam aÄŸaçlarının marketlerde dahi satılmasına neden sessiz kalıyorlar?" diye sordu. "Çünkü gezi parkında yaÅŸanılmış olayın asıl sebebi bir doÄŸa katliamı tepkisi deÄŸil, tamamen bir bahane arama çabasıdır" diyen Bayraktutar, açıklamasına ÅŸöyle devam etti:

"Yılbaşı bahanesiyle doÄŸayı katleden, ışıklandırmalarla israfın her çeÅŸidini yapan bu insanların kendi kültürlerinden uzaklaÅŸtığını bilmelerini istiyorum. Ä°slam dünyasını kan gölüne çevirmek isteyen Hristiyan dünyasının kanlı noelini kutlayanlara Hz. Ömer (ra) ÅŸu ifadelerle cevap vermektedir; ‘Allah’ın düÅŸmanlarının bayramlarını kutlamaktan sakının.’ Ä°srafın her çeÅŸidine karşı duran dinimiz, Müslümanlar açlık içindeyken Hristiyan zihniyetinin bir gereÄŸi olarak yapılan yılbaşı eÄŸlenceleri ve israfına asla izin vermez. Toplumuzun bu süslü tuzaklara karşı daha dikkatli olması gerekmektedir. Yoksa Hristiyan adeti olan bu kutlamalara katılanlar vebalden kurtulamazlar"

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.