Sosyal Medya

Güncel

HÜDA PAR'dan PKK saldırılarıyla ilgili açıklama

Dün gece saat 03.00 sıralarında başlayan ve polisin bilindik tavrıyla müdahale etmekte ağır davrandığı Cizre saldırıları hakkında bir basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR, yaşanan bu saldırıların barışa hizmet etmediğini ve DBP'nin de açıklamalarıyla ateşe benzin döktüğünü söyledi.



Dün gece saat 03.00 sıralarında Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesinde dindar halka ve HÜDA PAR üyelerine yönelik saldırılar hakkında bir basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Genel BaÅŸkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, yapılan saldırıların hedefinde Müslüman ve dindar kürt halkının olduÄŸunu söyleyerek gerek PKK gerekse de HDP'nin bölgede kendileri ile yaÅŸamayı öÄŸrenmesi gerektiÄŸine vurgu yaptı.

“Hatip Dicle DBP EÅŸbaÅŸkanının yaptığı açıklamayı kabul etmediÄŸini söyledi”

Açıklama öncesi bir soru üzerine basın açıklamasının gecikmesine neden olan telefon konuÅŸması hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Hüseyin Yılmaz, telefonun DTK EÅŸbaÅŸkanı Hatip Dicle'den geldiÄŸini ve konunun da dün gece Cizre'de yaÅŸanan saldırılar olduÄŸunu söyledi.

Yılmaz, “KonuÅŸmamız da Sayın Hatip Dicle, herkesin fikrinde özgür olduÄŸunu, yaÅŸanan bu olayları tasvip etmediÄŸini, özellikle DBP EÅŸbaÅŸkanının yaptığı açıklamayı kabul etmediÄŸini ve bunun yanlış olduÄŸunu belirti.” ifadelerini kullandı. 

“Bu durum sürecin iÅŸlemesine yönelik arzumuzu ve ÅŸevkimizi kırmaktadır.”

Bu bölgede barışın ve huzurun hâkim olmasını istediklerinin altını çizen Yılmaz, parti olarak ta barış ve huzur ortamının saÄŸlanması için sürekli olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Yılmaz, “Biz sürekli saÄŸduyulu davrandık ve bütün saldırılara, tahriklere, provakatif eylemlere raÄŸmen saÄŸduyumuzu muhafaza ettik ve ediyoruz da. Ama maalesef provakatif saldırılarda bulunan ve provakatif saldırılara alet olan insanlar ve kesimler halen partimizi ve üyelerimizi bir yerler ile iliÅŸkilendirme ve kendi yaptığı provakatif eylemleri bizim üzerimize yıkmaya çalışıyorlar. Bu da gerçekten iyi niyetli olmadıklarını gösteriyor ki, bu durum bizim, sürecin iÅŸlemesine yönelik çözümün biran önce gerçekleÅŸmesine yönelik olan arzumuzu ve ÅŸevkimizi kırmaktadır.” Ä°fadelerini kullandı.

“Bir parti üyesi hayatını kaybetti”

Açıklamasına dün gece saat 03.00 sıralarında baÅŸlayan olay hakkında bilgi vererek baÅŸlayan Yılmaz, olayın Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde hendekler kazıldıktan sonra, mahallede bulunan Hür Dava Partisi üyelerinin evlerine yönelik PKK - YDGH'liler tarafından uzun namlulu silahlarla baÅŸlatılan saldırılarla baÅŸladığını söyledi.

Yılmaz, “Evler saatlerce ateÅŸ altında tutulmuÅŸ, bunun sonucunda bir parti üyesi hayatını kaybetmiÅŸ, birden fazla ev de yakılmıştır.” bilgisini de paylaÅŸtı. 

“Hükümettin kamu düzeninden anladığı kamu görevlilerinin güvenliÄŸidir”

Cizre ilçesinde dindar Kürtlere yönelik yapılan bu saldırıların ilk olmadığını ve geçen haftalarda da üyelerinin ve dindar kiÅŸilerin evlerine yönelik silahlı saldırılarda bulunulduÄŸunu hatırlatan Yılmaz sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

“Bu saldırılarda da emniyet güçleri iÅŸ iÅŸten geçtikten sonra müdahalede bulunmuÅŸtu. Hükümettin kamu düzeninden anladığı kamu kurumlarının ve kamu görevlilerinin güvenliÄŸidir. Halkın can ve mal güvenliÄŸinin saÄŸlanmadığı bir ortamda kamu düzeninden söz edilemez. Son saldırıda da ilk andan itibaren emniyet müdürlüÄŸü ve diÄŸer yetkililere haber verilmesine raÄŸmen müdahale edilmemiÅŸ, durum basında yer aldıktan sonra gündüz saat 10.00 sonrası, yani 7 saat sonra olaya müdahale edilmiÅŸtir. Saat 09.00 sonrası Şırnak il valisi durumu yeni öÄŸrendiÄŸini basına söylemiÅŸtir. Sadece bu durum bile yaÅŸananların ne kadar vahim olduÄŸunu göstermektedir.” Ä°fadelerini kullandı.

“AteÅŸe benzin döküyorlar”

Saldırıların kameralar tarafından kaydedildiÄŸi halde DBP eÅŸ baÅŸkanının kendisine yakışan bir ÅŸekilde olayları tersyüz ederek basın yansıttığını ve HÜDA PAR üyelerinin saldırı yaptığını iddia ettiÄŸini söyleyerek bu dilin siyaset dili ve barış dili olmadığını söyledi.

Yılmaz, “Bu tür sorumsuz ve ateÅŸe benzin dökmekle eÅŸ anlamlı açıklamaların faydasının olmayacağını ve gerçeÄŸin üzerini örtemeyeceÄŸini artık kendileri de anlamalıdır.” uyarısında bulundu. (Ä°LKHA)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.