Sosyal Medya

Güncel

Gülen'i kaçırtan raporu açıkladı

Paralel devlet yapılanmasını 1999'da ilk kez resmi kayıtlara geçiren dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, hazırladığı raporla ilgili ayrıntıları katıldığı canlı yayın programında açıkladı. Saral'ın hazırladığı rapor sonrasında Fethullah Gülen, ABD'ye gitmişti.



A Haber'de yayınlanan DeÅŸifre programına katılan Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, Fethullah Gülen ile ilgili 15 yıl önce hazırladığı raporun ayrıntılarını paylaÅŸtı. Raporun hazırlanış sürecini anlatan Saral, devlet içerisindeki kirli yapılanmaya dikkat çekti.

Emekli Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, 1999 yılında Fethullah Gülen Hareketi'nin devlet içindeki yapılanmasını ve amaçlarını içeren bir rapor hazırladı. Ä°mza attığı raporun ardından Saral'ın hayatı, soruÅŸmalar ve davalarla altüst oldu. 'Gülen Cemaati'nin devlet içindeki paralel yapılanmasını ilk kez deÅŸifre eden ve devlet kayıtlarına geçiren Saral, 90'lı yıllarda cemaatin MÄ°T, Emniyet ve TSK'ya sızmak istediÄŸini ortaya koymuÅŸtu.

 

Masonik yapılanma

Daha önce Yeni Åžafak'tan Nil Gülsüm'e röportaj veren Saral, "devlete sızmaya çalışan illegal bir yapılanma tespit ettiklerini belirtmiÅŸ ve ÅŸöyle konuÅŸmuÅŸtu: "Bir cemaat önderi, istihbarat teÅŸkilatı kurmaktan söz ediyorsa, örgüt lideri olur. Örgütlenme biçimi illegal örgütlerin yatay ve dikey örgütlernme modellerinin ideal yapılarından etkilenerek oluÅŸturulmuÅŸ Masonik yapıya benzer bir görüntü veriyor."

Paralel devletin çok ötesi

Saral aynı röportajda, yapılanmanın paralel devlet tanımının çok ötesinde olduÄŸunu savunmuÅŸ, "Ortada ciddi bir yapı var. EÄŸitim kurumları, medyası, yargı güçleri, ekonomik faaliyetleri söz konusu. Bir devlet gibi örgütlenmiÅŸler" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.