Sosyal Medya

Güncel

Atatürk'ten Mehmet Akif için ikna ekibi

M. Akif Ersoy'un damadı Hayreddin Karan'ın "Mehmed Akif ve Kur'ân Tercümesi" başlıklı hatıratı ilk kez gün yüzüne çıktı. Hatıratta, Atatürk'ün Akif'den Kur'an mealini birkaç defa istettiği, hatta bunun için kızı ve damadından oluşan bir ikna ekibi kurduğuna dair bilgiler yer alıyor.



YeniÅŸafak'ın haberine göre; Mehmed Akif Ersoy’un hakkında bugüne kadar çok ÅŸeylerin yazılıp söylendiÄŸi Kur’ân-ı Kerim tercümesinin bir bölümü neÅŸredildi. 

BÄ°RKAÇ KEZ Ä°STETTÄ°
Mehmed Akif Ersoy’un manevi kızı Süheyla Hanım’ın kocası Hayreddin Karan’ın “Mehmed Akif ve Kur’ân Tercümesi” baÅŸlıklı hatıraları, meal tartışmalarına baÅŸka boyut kazandıracak. Hatıratta Atatürk’ün Akif’den Kur'an mealini birkaç defa istettiÄŸi, hatta bunun için kızı ve damadından oluÅŸan bir ikna ekibi kurduÄŸuna dair bilgiler yer alıyor. 

NAZÄ°KÇE GERÄ° ÇEVÄ°RDÄ° 
Hatıratta yer alan bilgilere göre, Atatürk’ün emri üzerine Akif’den meali almak üzere görevlendirilen Giresun eski Mebusu Hakkı Tarık, Akif’i birkaç defa ziyaret etmiÅŸ. Akif ise teklifi nazikçe geri çevirmiÅŸ. Hatırattan öÄŸrendiÄŸimiz kadarıyla Hakkı Tarık Akif’in kaleminden çıkan Kur’an mealini elde etmek için Âkif’in damadı Ömer Rıza’nın da yol göstermesiyle, Âkif’i ikna için Ömer Rıza, EÅŸref Edib, Âkif’in ortanca kızı Feride, Hayreddin Karan ve eÅŸi Süheyla Hanım’dan oluÅŸan bir ikna ekibi kurar. Ömer Rıza’nın Âkif’i ikna için tek yolun manevi kızı Süheyla Hanım’ın ricası olduÄŸunu söylemesi de ilginç bir detay olarak hatıratta dikkat çekiyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.