Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran öyle bir şey denedi ki!

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan dün başlayan tatbikatta, 'hedefe dalış yaparak kendini imha eden' insansız hava aracı denediklerini söyledi.



Ä°ran resmi ajansı Ä°RNA'nın haberine göre, Ä°ran Kara Kuvvetleri Komutanı TuÄŸgeneral Ahmed Rıza Purdestan, Hürmüz BoÄŸazı'ndan devam eden tatbikatla ilgili bilgi verdi. 

Purdestan, dün baÅŸlayan ve bir hafta devam edecek askeri tatbikat kapsamında "Raad" (gök gürültüsü) adlı insansız hava aracının test edildiÄŸini söyledi. 

Purdestan söz konusu Ä°HA'nın 250 kilometre menzile sahip olduÄŸunu ve hedefe nokta atışı yapabildiÄŸini ifade etti.

"Raad" adlı Ä°HA'yı "hareketli bomba" olarak niteleyen Ä°ran Hava Kuvvetleri Komutanı Purdestan, bombanın kara ve hava hedeflerine karşı geliÅŸtirildiÄŸini ve tespit ettiÄŸi düÅŸmanının üzerine "hedefe dalış yaparak kendini imha ettiÄŸini" belirtti. 

Ä°ran ordusu dün Devrim Muhafızları'nın da katılımıyla, dünya petrolünün stratejik geçiÅŸ noktalarından Hürmüz BoÄŸazı ve çevresinde "Muhammed Resulullah" adlı geniÅŸ kapsamlı askeri tatbikata baÅŸladı. 

Hürmüz BoÄŸazı'nın doÄŸusundan Hint Okyanusu'nun kuzeyine kadar uzanan geniÅŸ bir bölgeyi kapsayan tatbikat bir hafta devam edecek.

Dünya petrolünün stratejik geçiÅŸ noktalarından olan Hürmüz BoÄŸazı'nın yanı sıra ülkenin güneyindeki Hürmüzgan ve Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletlerinin de tatbikat alanı içerisinde olduÄŸu belirtildi.AA 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.