Sosyal Medya

Güncel

'Öcalan'ın serbest kalma talebi olmadı'

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ çözüm sürecinde Abdullah Öcalan'ın kendi pozisyonuyla ilgili bir talebi olmadığını belirterek "Serbest bırakılma eksenli bir talebi olmamıştır" dedi.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ Bolu Abant Ä°zzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki 'OrtadoÄŸu'da Çatışmalar ve Türkiye Kamu Düzeni' konulu panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. YüksekdaÄŸ, Ä°mralı heyetinin Öcalan ile daha sık görüÅŸmeye baÅŸlamasını 'daha dinamik bir sürece girildiÄŸinin iÅŸareti' olarak yorumladı. "Daha sık geliÅŸ gidiÅŸler olacak. Aynı zamanda karşılıklı adımların atılması ÅŸeklinde daha senkronize, daha uyumlu ve daha dinamik bir sürece girildiÄŸini söyleyebiliriz" dedi. 

Hükümet ile PKK'nın Öcalan'ın serbest bırakılacağı konusunda anlaÅŸtığı iddialarının sorulması üzerine YüksekdaÄŸ "Bu iddiaların doÄŸruluÄŸu konusunda bir ÅŸey söyleyemem. Öcalan'ın hiçbir zaman, kendi pozisyonuyla ilgili serbest bırakılma eksenli bir talebi olmamıştır. Kilit nokta asla olmamıştır. Benim bir bilgim yok. Bizim bilgimiz dahilinde olan tartışma gündemimizde olan bir konu deÄŸildir" dedi.

'Öcalan beklentisi tevatür'

YüksekdaÄŸ, Kandil'deki PKK liderlerinden Murat Karayılan'ın, çözüm sürecinin baÅŸarıyla sonuçlanması durumunda Öcalan'ın 2015 yılının Nisan ayında yapılması planlanan PKK'nın 12'nci kongresine katılacağı ÅŸeklindeki açıklamasına ise 'tavatür' dedi: 

"Böyle bir açıklama elbette beklenti olarak, bir dilek olarak, bir niyet olarak ifade edildi. Karayılan'ın bir dileÄŸi ve beklentisi olarak ifade edilmiÅŸti. PKK'nın bir yöneticisidir ve elbette kendi lideri olarak gördüÄŸü bir siyasi ÅŸahsiyetin kendi kongresinde olmasını istemesi, umması ve dilemesi kadar olaÄŸan bir ÅŸey olamaz"

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.